Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Gruppebilde av Jan Christian Vestre og representanter for funksjonshemmedes organisasjoner
LYTTEMØTE: Jan Christian Vestre var lydhør, ifølge Amanda Dybendal og Tove Linnea Brandvik, som her sitter foran helseministeren og representanter for andre organisasjoner for funksjonshemmede.

Vestre fikk nyttige innspill

Helse- og omsorgsminister Jan Christian Vestre lyttet til funksjonshemmedes forventninger om BPA-melding og styrkede rettigheter, i møte med organisasjonene 20. juni.

Helge Olav Haneseth Ramstad
Publisert 21.06.2024 10:58

– Jeg tror møtet gjorde noe med helseministerens måte å tenke på CRPD, sier forbundsleder Tove Linnea Brandvik i Norges Handikapforbund.

Hun deltok i møtet sammen med blant andre NHFU-leder Amanda Dybendal.

Jan Christian Vestre hadde invitert funksjonshemmedes organisasjoner for å snakke om folkehelse og likeverdige offentlige tjenester.

– Vi tolket det til å handle om våre behov, som er å lage et system hvor man har tilgang på det man har rett på, sier Tove Linnea Brandvik.

Hennes budskap var blant annet at hvis kommunene skal ha ansvar for oppgaver som habilitering og rehabilitering, må det følge penger og kompetanse med oppgavene. Ikke uventet snakket hun også om forventningene til den varslede stortingsmeldingen om BPA.

– Vi snakket om hvorfor det er viktig å få BPA ut av helselovgivningen og få en statlig finansiering og om at det må bli gode løsninger som sikrer alle de samme rettighetene til assistanse, uavhengig av om du har det i kombinasjon med helsetjenester og om du leder assistansen selv, sier Tove Linnea Brandvik.

– Jan Christian Vestre fikk noen nye dimensjoner inn i jobben med stortingsmeldingen. Og i samtalen om CRPD responderte han tydelig på behovet for likestilling.

NHFU-leder Amanda Dybendal deler inntrykket av en lydhør helseminister.

– Jeg håper våre innspill kan bidra til at det skjer noe, sier hun.


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.