Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Vilde Nilsen koronasmittet – mister generalprøve til Paralympics

(NTB:) Parautøveren Vilde Nilsen er smittet med koronaviruset og kan ikke delta i de kommende verdenscuprennene i langrenn svenske Östersund.

Det opplyser Norges Skiforbund torsdag. I meldingen heter at Nilsen har reist hjem fra Sverige etter å ha fått påvist korona.

21-åringen tok nylig to gull under VM i snøsport på Lillehammer. Denne ukens konkurranser er siste test foran Paralympics.

– Vilde har fått påvist korona, men føler seg i god form og er ved godt mot. Vi tror og håper hun snart er tilbake i trening og i god rute til å prestere godt i Paralympics. Det er en måneds tid igjen før avreise til Kina. Vilde har fortsatt god tid, sier Ulf Morten Aune, sportslig ansvarlig parautøverne i langrenn i Norges Skiforbund.

Lagvenninnen Indira Milena Hopsdal Liseth er definert som nærkontakt og reiser også hjem til Norge.

– Indira og jeg er nærkontakter, og vi reiser sammen hjem fra Østersund i egen bil. Vi satt i samme bil som Vilde til Sverige, og selv om vi har tatt alle forholdsregler og brukte munnbind, så får ikke Indira gå renn i dag og i morgen, sier trener Magnus Evenby.

De norske herreløperne Thomas Karbøl Oxaal og Trygve Toskedal Larsen er ikke rammet av de positive virustestene. Dermed blir det deltakelse for dem i Sverige.

– For utøverne og hovedtrener Bjørn Kristiansen får dette ingen konsekvenser, men de skal testes regelmessig gjennom oppholdet i Sverige. De reiser hjem til Norge lørdag, og vi håper selvfølgelig at ikke flere er blitt smittet, sier Evenby.

(©NTB)

27.01.2022 kl. 17:12
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.