Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Vilde Nilsen med overlegen seier i para-VM

(NTB:) Vilde Nilsen (22) vant kvinnenes stående 10 kilometer fristil i ski-VM for parautøvere i Östersund lørdag.

Nilsen startet som nummer 41 og gikk sprekt ut fra start.

Tromsø-jenta var overlegen og parkerte konkurrentene ved 3,5 kilometer. Canadieren Natalie Wilkie gikk inn til 2.-plass, 34,1 sekunder bak Nilsen. 3.-plasserte Sydney Peterson utfordret også Nilsen i rennet, men kunne til slutt ikke måle seg med 22-åringen fra Tromsø.

– Hun har en egen evne til å gå jevnt og male de andre (konkurrentene) i stykker, sa hovedtrener for paralandslaget, Magnus Evenby, om Nilsen.

Dette er Nilsens tredje medalje i årets verdensmesterskap. Fra før hadde hun ett gull og ett sølv.

Tidligere lørdag konkurrerte Isabell Valen på 10-kilometeren for sittende utøvere. Valen brakk en ski underveis i løpet og ble diskvalifisert etterpå. Før hun ble disket lå hun an til en 6.-plass i konkurransen.

Thomas Oxaal gikk også lørdag. 23-åringen fikk tøff konkurranse i herrenes 10 kilometer fristil for synshemmede. Nordmannen gikk inn til en 11.-plass, 4.57,7 bak den svenske løpsvinneren Zebastian Modin.

(©NTB)

28.01.2023 kl. 17:46
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.