Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Foreldre-forsvar for rett til spesialundervisning

At elever i dag ikke får det tilbudet i skolen de har krav på, bør løses på andre måter enn at de mister retten til spesialundervisning.

Dette sa Lise Lund, medlem i Foreldreutvalget for Grunnopplæringen (FUG), på en konferanse om den nye ekspertrapporten om spesialundervisning denne uken. Der la hun fram synspunkter på rapporten sammen med utvalgsmedlem Ubah Aden.

Lise Lund har selv sittet i referansegruppa for ekspertutvalget. Hun er kritisk til forslaget om å droppe selve den individuelle retten til spesialundervisning, ifølge et referat fra konferansen på FUGs nettsider.

Mange foreldre opplever at de må kjempe lenge mot «systemet» for at barnas rettigheter blir realisert. Men Lund påpekte at det er rettsvernet som i siste instans redder mange elever.

Dersom man erstatter lovbeskyttelse med en diffus klageadgang, er vi svært bekymret for elevenes skoletilbud. Og vi er også bekymret for foreldrenes mulighet til ådelta i arbeidslivet ved siden av økt slitasje som en utydeliggjøring av rettsvernet vil medføre, argumenterte Lise Lund og Ubah Aden.

Sistnevnte kritiserte også at ekspertutvalgers rapport i for liten grad drøfter utfordringene til minoritetsspråklige elever som kommer med krigstraumer og andre skader.

Les mer om spesialundervisningsrapporten her: EKSPERTUTVALG VIL FJERNE RETTEN TIL SPESIALUNDERVISNING

30.05.2018 kl. 10:23
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.