Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Abid Raja krever mer inkluderende idrett

Idrettspresident Berit Kjøll fikk klar beskjed da hun for første gang møtte den nye kultur- og likestillingsministeren, Abid Raja (V), mandag:

– Vi må  senke terskelen for at barn med funksjonsnedsettelser har lik adgang til idretten som andre, sa Raja under pressetreffet etter møtet, ifølge en pressemelding fra Norges idrettsforbund.

Dette var en av utfordringene han ga idretten. Abid Raja hadde også forventinger om at idretten også i fortsettelsen skal være en pådriver for likestilling.

– Jeg håper ikke minst på at vi kan jobbe sammen for å løfte idrettsdeltakelsen for jenter med minoritetsbakgrunn, sa Raja under pressetreffet.

Les også: HER DEBUTERER ABID RAJA SOM FUNKIS-MINISTER

Berit Kjøll tok imot utfordringen og viste til at det blir gjort mye arbeid på de områdene som Raja trakk fram.

– Vi må leve opp til vår visjon, idrettsglede for alle, ikke idrettsglede for noen av oss. Her opplever jeg at statsråd Raja deler mine ambisjoner på vegne av hele den norske idrettsbevegelsen, sa Kjøll.

10.02.2020 kl. 18:40
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.