Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

De tre ved et bord i landsmøtesalen.
NOK Å LEVE AV: Statsminister Jonas Gahr Støre (t.v), Kjersti Stenseng og Bjørnar Skjæran under landsmøtet til Arbeiderpartiet fredag. (Foto: Ole Berg-Rusten, NTB)

Ap har vedtatt å øke ytelsene: – Folk skal ha trygghet for et verdig liv

Arbeiderpartiet vil sørge for at de laveste ytelsene og andre ordninger for de som har minst, blir økt. Bostøtteordningen skal også styrkes.

Handikapnytt
Publisert 05.05.2023 22:19

(NTB:) Det slo partiet fast i et vedtak på landsmøtet fredag.

– Arbeiderpartiets mål er at nivået på trygdeytelsene sikrer at folk kan leve anstendige liv, heter det i uttalelsen som ble vedtatt fredag.

Partiet slår også fast at de skal sørge for at bostøtteordningen skal fange opp flere vanskeligstilte, særlig i lys av høye strømpriser og høyr prisvekst.

Forsvarer arbeidslinjen

Uttalelsen starter med et tydelig forsvar av arbeidslinjen.

– Den sosialdemokratiske arbeidslinjen handler om å gi folk mulighet til arbeid. Om å stille krav, og å stille opp, heter det i teksten.

Samtidig understrekes det at virkemidlene først og fremst skal bidra til å hjelpe folk tilbake til arbeidslivet.

– Når arbeid viser seg å ikke være mulig skal folk ha trygghet for at de vil få varig økonomisk støtte til et godt og verdig liv, slår partiet fast.

Et grunnlag å leve av

Arbeiderpartiet vil også:

  • Gjennomgå satser for livsopphold for å sikre at de gir et grunnlag å leve av.
  • Sikre at utbetaling av ulike ytelser skal samordnes bedre, med mål om å gi folk som mottar en bedre oversikt og mer forutsigbarhet
  • Styrke Nav for å gi folk raskere og tettere oppfølging når de trenger det.
  • Gjøre det lettere å kombinere trygd og arbeid, slik at flere får brukt arbeidsevnen sin.
  • Gå gjennom overganger fra ytelse til arbeid for å gjøre det økonomisk forutsigbart og lønnsomt for folk å gå ut i arbeid eller arbeider mer.

(©NTB)


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.