Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Portrett.
KRITISERER SINE EGNE: Tonje Brenna er kunnskapsminister og nestleder i Arbeiderpartiet. (Foto: Ilja C. Hendel)

Ap-nestleder: Venstresiden stakkarsliggjør trygdede

Arbeiderpartiets nestleder Tonje Brenna mener deler av venstresiden snakker for mye om nivået på trygdeytelser og for lite om å få folk i arbeid.

NTB
Publisert 09.10.2023 09:47

– Noen må være på ytelser fordi de ikke kan jobbe, men ganske mange kan jobbe enten litt eller, med noe hjelp, ganske mye mer, sier Tonje Brenna til NRK.

Nestlederen i Arbeiderpartiet mener at deler av venstresidens fokus på størrelsene på enkeltytelser fremfor å jobbe for å få folk i arbeid, i ytterste konsekvens betyr at samfunnet gir opp folk.

Det er en form for stakkarsliggjøring, mener hun.

Veien ut av fattigdom

– Det kan ikke være slik at vi ikke kan snakke om dette fordi det kan være fornærmende for enkelte grupper. Vi må snakke om begge deler, og vi må gjøre mer for å få flere ut i jobb, sier hun.

Brenna skal lede arbeidet med å utarbeide partiets program fram mot 2025. I Politisk kvarter mandag sier Ap-nestlederen at det er viktig å stille krav og ha forventninger til folk, og hun mener det er en måte å vise omsorg på.

Ap-nestlederen mener at det ikke anerkjennes nok at arbeid er veien ut av fattigdom for mange.

Ingen motsetning

Rødt-leder Marie Sneve Martinussen sier at hun føler seg truffet at Brennas kritikk, men mener det er feil å sette en motsetning opp mellom debatten om nivået på trygden og å få folk i arbeid.

– Grunnen til at Rødt er opptatt av nivået på de laveste ytelsene i Norge, altså minstepensjon og minstenivå for uføre og de som går på arbeidsavklaringspenger, er fordi vi har en voksende fattigdom i Norge, sier hun til NRK.

(©NTB)


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.