Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Portrett av Rina Mariann Hansen.
OPPGJØR: Arbeidslinjen forutsetter et arbeidsliv der alle kan gå rett inn, sier Oslo-byråd Rina Mariann Hansen. (Foto: Sturlason)

– Arbeidslinjen er et fryktelig begrep

Oslo-byråd Rina Mariann Hansen (Ap) sier hun mener den såkalte arbeidslinjen i sosialpolitikken er utdatert.

Handikapnytt
Publisert 08.01.2023 12:38

(NTB:) I et intervju med Vårt Land tar Rina Mariann Hansen et oppgjør med prinsippet som har vært styrende for trygdenivået i Norge:

Arbeidslinjen i sosialpolitikken og at det skal alltid lønne seg med arbeid framfor trygd.

– Jeg synes at arbeidslinjen er et fryktelig begrep. Den forutsetter at vi har et arbeidsliv der alle kan gå rett inn. At det er den enkeltes manglende evne til å få seg jobb som er problemet. Arbeidslinjen tar ikke høyde for at arbeidslivet er noe annet i dag enn det var før, sier hun.

Rina Mariann Hansen er byråd for arbeid, integrering og sosiale tjenester i Oslo.

Arbeidslinjen tar ikke høyde for at arbeidslivet er noe annet i dag enn det var før.

Ikke økonomiske motiver

Hun peker på at velferdsstaten ble bygget opp i en tid da det var vanlig at en kom raskt i jobb som ung – også uten videregående utdanning.

– Mange av de som mottar sosialhjelp står så langt fra arbeidslivet at jeg ikke tror det er økonomiske motiv som holder dem utenfor arbeid, sier Hansen.

Arbeidslinjen ble formulert av Brundtland-regjeringen på 1990-tallet i Attføringsmeldingen og Velferdsmeldingen. Her het det at sosiale ytelser ikke bare skulle være sikkerhetsnett, men også må motivere til arbeid.

(©NTB)


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.