Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Portrettfoto av en smilende Rania Iraki.
FORVENTNINGSFULL: Prosjektleder Rania Iraki ser fram til mangfold blant deltakerne når NRK inviterer til «Nye Stemmer» for tredje gang. (Foto: Julia Marie Naglestad, NRK)

Blir du en av film- og tv-bransjens nye stemmer?

NRK etterlyser deg med funksjonsnedsettelse til «Nye Stemmer».

Britt Knutsdatter Arnhøy
Publisert 24.08.2022 06:00

For tredje år på rad arrangerer NRK i samarbeid med Seriedagene «Nye Stemmer», et arrangement for unge folk som søker veien inn til film- og tv-bransjen. Alle som er glad i historiefortelling er velkomne til å delta.

– Hele bransjen trenger unge funksjonshemmedes erfaringer og perspektiver. Vi håper derfor at mange som lever med funksjonshemninger vil melde seg på, sier prosjektleder Rania Iraki.

Hele bransjen trenger unge funksjonshemmedes erfaringer og perspektiver.

Ingen kvalifikasjoner kreves

Erfaring fra film eller annet i bransjen er ikke viktig. Du trenger ingen spesielle kvalifikasjoner. Tvert imot kan din erfaring fra et annet ståsted gjøre sitt til at du kan være blant de nye stemmene NRK er ute etter.

Brenner du for historiefortelling i en eller annen art, kan du dermed få drahjelp fra selveste statskanalen.

For det er ikke alltid så lett å finne veien inn til mediebransjen selv. Hvor og til hvem sender du manuset ditt? Hva gjør egentlig et produksjonsselskap? Hvordan får folk realisert tv-seriene sine? Hvis dette er spørsmål du har stilt deg selv, så kan dette arrangementet gi deg noen svar, mener arrangørene.

Treffer fagfolk

«Nye stemmer» er et møte- og samlingspunkt mellom mennesker i etableringsfasen og innflytelsesrike aktører fra hele bransjen. Det er en fagdag der du møter forfattere, produsenter, fotografer, dokumentarister og alt-mulig-mennesker fra forskjellige avdelinger i NRK og andre mediehus som deler av sine erfaringer og forteller hva de ser etter.

Du kan få tips og råd – og en e-postadresse eller to. Og ikke minst: Går du rundt med en idé til en dokumentar, podkast eller en dramaserie blir det mulighet til å pitche den for produsentene og salen.

– Alle som pitcher får en 45 minutters workshop ledet av utviklingsavdelingen i NRK, forteller en begeistret Rania Iraki, som er med og arrangerer for andre gang.

Bilde av en fullsatt møtesal der deltakerne sitter ved bord og panelet på et podium fremst.

FULL SAL: Fra fjorårets «Nye Stemmer». (Foto: Nareen Mizrooy)

Hun gleder seg aller mest til å møte mange nye mennesker.

–  I fjor var det 60 mennesker som representerte hele Norge. Det var utrolig gøy å høre hva de hadde å by på, forteller Iraki.

– Meld deg på

I år er arrangementet utvidet fra ett til tre. «Nye stemmer» arrangeres følgende steder og datoer:

Oslo 12. september, med søknadsfrist 2. september

Bergen 20. oktober med søknadsfrist 16. september

Trondheim 27. oktober, også med søknadsfrist 16. september.

Noe for deg? Send en e-post til nyestemmer@nrk.no der du skriver litt om deg selv og om hvorfor du vil være med. Merk emnefeltet md: «Nye Stemmer – byen du ønsker».

Kjære leser 🙂

Når du er her, vil vi be deg om en liten tjeneste.

Handikapnytt.no er Norges eneste redaksjonelt uavhengige nettavis om funksjonshemmedes rettigheter, levekår og likestilling.
Vi mottar ingen pressestøtte. Og for at flest mulig skal få lese det vi skriver, har vi heller ingen betalingsmur.

Hvis du vil støtte journalistikken vår, kan du sende for eksempel 25 kroner eller et annet beløp på Vipps. Nummeret er:
526030
Du kan også bruke bankkontonummer:
8200 02 03277
Husk å merke overføringen med «Støtte til Handikapnytt».

Din støtte gjør det mulig for Norges Handikapforbund å utgi Handikapnytt fortsatt.

Tusen takk for ditt bidrag!


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.