Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Collage med portretter av Morten Nybakk og Jon Torp
SAMMENSLÅING: Administrerende direktør Morten Nybakk i Team Olivia Norge (til venstre) og BPA-direktør Jon Torp i Humana tror virksomheten tjener på sammenslåingen. (Foto: Team Olivia/Humana)

BPA-aktør kjøpes opp

De som har personlig assistanse gjennom Assister meg, vil trolig få Humanas BPA i fremtiden, fordi Humana omsorg og assistanse vil kjøpe Team Olivias norske virksomheter.

Helge Olav Haneseth Ramstad
Publisert 09.04.2024 13:25

Humana omsorg og assistanse (Human Care AS), en del av det nordiske konsernet Humana AB, har til hensikt å kjøpe Team Olivia Norge. I Norge tilbyr Team Olivia tjenester innen helse og omsorg, brukerstyrt personlig assistanse (BPA) og barneverntjenester, skriver Humana omsorg og assistanse i en pressemelding.

Det står videre at oppkjøpet er underlagt godkjenning fra konkurransemyndighetene og forventes gjennomført i andre kvartal 2024.

– Vi har til intensjon å kjøpe Team Olivia. Vi er ikke helt sikre før rundt 1. juni, men jeg blir forbauset om det ikke skjer, sier Jon Torp.

Han er direktør for BPA i Humana omsorg og assistanse.

En leverandør i vekst

I Team Olivia er det Assister meg som er BPA-leverandør.

– Hva vil oppkjøpet få å si for funksjonshemmede som har Assister Megs BPA i dag?

– Den årsaken funksjonshemmede hadde for å velge Assister meg, har vi ikke tenkt å ta bort. Det beste fra begge BPA-leverandørene kommer til å leve videre, sier Jon Torp.

– Hva er det beste fra Assister meg?

– Jeg kjenner dem ikke godt, men jeg kjenner dem som en kompetent BPA-leverandør med ryddige og gode forhold. De har vokst, noe som tyder på at tilbudet har falt i smak, så nå blir det to gode ting som slås sammen.

– Hva får oppkjøpet å si for assistentene i Assister meg?

– Det er tidlig å si ennå. Jeg tror det kommer til å bli endringer. Vi må se nærmere på hva slags endringer, men ingen assistenter vil få det dårligere.

– Hva tenker du om at det nå blir en BPA-aktør mindre å velge blant?

– Jeg tenker at det er så mange gode BPA-aktører i Norge at dette oppkjøpet ikke vil føre til dårligere tilbud, avslutter BPA-direktør Jon Torp.

Assistenter beholder jobben

Administrerende direktør Morten Nybakk i Team Olivia opplyser at Assister meg opprettholder normal drift, og at kundene beholder sin rådgiver og sine assistenter.

– Vi i Assister meg vil fremover fortsette vår gode drift for alle våre vedtakseiere, arbeidsledere og assistenter, sier han.

– Hva vil oppkjøpet få å si for assistentene?

– Alle ansatte skal være med videre. Assistentene fortsetter å jobbe i samme BPA-ordninger. Vi vil understreke at våre kunder og ansatte er viktige for Assister meg, og vil være like viktige for Humana. 

– Hvordan er assistentene og de som har Assister Megs BPA, informert om oppkjøpet og hva det får å si for dem?

– Vi har sendt ut informasjon til våre kunder og ansatte i dag og vil følge dette opp forløpende, sier Morten Nybakk samme dag som oppkjøpet ble kjent, mandag 8. april.

Han opplyser at ingen mister sin BPA-leverandør på grunn av oppkjøpet, og ingen assistenter vil miste jobben.

– Såfremt ansettelsesforholdet er i tråd med arbeidsmiljøloven, presiserer han.

Morten Nybakk tror sammenslåingen vil gjøre dem bedre rustet i BPA-markedet, sikre stabilitet for de ansatte og gjøre at de øker kundegrunnlaget.


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.