Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Brandvik taler fra podiet mens Kristoffersen sitter i bakgrunnen og hører på. På skjermen i bakgrunnen står det Landsmøte 2023 - Norges Handikapforbund.
TAKK FOR TILLITEN: Tove Linnea Brandvik, her sammen med generalsekretær Bjarne Kristoffersen, takket landsmøtet for tilliten. (Foto: Ivar Kvistum)

Brandvik: – Vi må ta vare på fornyelsen

Landsmøtet i 2023 viste at Handikapforbundet er en organisasjon i fornyelse, mener gjenvalgt forbundsleder Tove Linnea Brandvik.

Ivar Kvistum
Publisert 12.06.2023 10:15

Hennes første periode som forbundsleder ble i stor grad preget av pandemi og uforutsette uroligheter internt i organisasjonen, med en generalsekretær som måtte gå av etter varsling om store arbeidsmiljøproblemer.

På landsmøtet i helgen ble Tove Linnea Brandvik gjenvalgt for fire nye år – på et landsmøte fullstendig fritt for koronarestriksjoner og med ny generalsekretær på plass.

Marsjordre: Skap trygghet

Da Brandvik takket landsmøtet for tilliten helt på tampen av landsmøtet søndag, ga hun delegatene en marsjordre: Skap trygge steder i organisasjonen, der alle opplever at det er aksept for å deltak, diskutere og si hva man mener.

Utgangspunktet for oppfordringen var å ta vare på alle de nye som er kommet til, slik at NHF kan fortsette fornyelsesprosessen. Brandvik sier til Handikapnytt at hun er svært glad for at så mange nye har kommet til og valgt å engasjere seg i Handikapforbundet den siste tiden.

– Veteraner som har vært her denne helgen, sier at dette kan ha vært det landsmøtet de kan huske med flest nye mennesker. Mange av de nye har deltatt aktivt i debattene, og det synes jeg er skikkelig artig, sier Brandvik til Handikapnytt.

Våge mer

Hun understreker at det er nødvendig å gi nye krefter trygghet til å utvikle seg og vokse i organisasjonen.

– Trygge folk våger mer, konstaterer forbundslederen.

Brandvik konstaterer også at NHF-landsmøtet 2023 ble et strøkent arrangement, og hun takket alle ansatte i organisasjonen som har nedlagt en stor innsats med forberedelser og gjennomføring.

Bilde av landsmøtesalen der delegatene rekker voteringssedlene sine i været.

TAKK FOR LAGET: Landsmøtet bruke stemmesedlene sine for å gi honnør til NHF-ansatte for et godt arrangement. (Foto: Ivar Kvistum)

Torshovkorpset spiller.

KORPSÅND: Torshovkorpset satte an tonen på NHF-landsmøtets siste dag. (Foto: Ivar Kvistum)


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.