Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

El-innebandykamp
El-innebandy er en av aktivitetene som er avhengig av at deltakerne får hjelpemidler. (Foto: Paraidrettssenteret i Trondheim)

Debatt om aktivitetshjelpemidler

Tilbudet i flere lagidretter står i fare hvis ikke ordningen med aktivitetshjelpemidler styrkes, frykter Per-Einar Johannessen ved Paraidrettssenteret i Trøndelag. Han inviterer til debatt på Nasjonal paraidrettskonferanse.

Helge Olav Haneseth Ramstad
Publisert 20.02.2024 16:08

En debatt om aktivitetshjelpemidler, tolketjenester og ledsagerordninger er blant høydepunktene på Nasjonal paraidrettskonferanse i Trondheim 22. og 23. mai.

– Altfor mange faller utenfor aktivitetshjelpemiddelordningen i dag. I tillegg til at det rammer den enkelte som ikke får hjelpemidler til sin aktivitet eller til å være med familien i alpinbakken, går det utover rekrutteringen til idrettsaktiviteter der man er avhengig av at deltakerne har hjelpemidler, sier prosjektleder Per-Einar Johannessen ved Paraidrettssenteret.

Han mener flere lagidretter kan få problemer med å opprettholde tilbudet sitt hvis ikke tilgangen til hjelpemidler blir bedre.

– For å styrke ordningen, må organisasjonene jobbe enda tettere sammen enn de gjør i dag, oppfordrer han.

Per-Einar Johannessen åpner også for en debatt om selve aktivitetshjelpemiddelordningen:

– Er økte bevilgninger fasiten, eller kan vi se om det er andre løsninger?

Til debatten i Trondheim kommer representanter for Beitostølen Helsesportsenter, Norges idrettsforbund, Norges Basketballforbund, Norges Døveidrettsutvalg og Norges Blindeforbund. Forbundsleder Tove Linnea Brandvik representerer Norges Handikapforbund. Arrangørene har også invitert sentrale politikere til panelet.

Nasjonal paraidrettskonferanse arrangeres for første gang på åtte år.


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.