Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Maren Rismyhr og Siavash Mobasheri fra Rødt i Oslo
HALV SEIER: I budsjettforliket ble det lavere priser for TT-kjøring i Oslo, men ikke så mye som Rødt hadde håpet på. –Så vi jobber videre, sier Rødts Siavash Mobasheri, her med partikollega Maren Rismyhr. (Foto: Britt Knutsdatter Arnhøy)

Det blir lavere priser for TT-reiser i Oslo

Det blir billigere TT-reiser i Oslo neste år, selv om Rødt ikke fikk gehør for så mye kutt i prisene som de ville.

Britt Knutsdatter Arnhøy
Publisert 29.11.2022 17:09

Rødt ville bruke 17 millioner på å senke egenandelen på TT-reiser til dagens pris for kollektivreiser. I dag er nemlig TT-reiser atskillig dyrere enn kollektivreiser.

Der en enkeltbillett med Ruter innenfor Oslos grenser koster 39 kroner for voksne og 20 kroner for barn og honnør, koster en TT-reise 64 kroner for voksne og 32 kroner for dem under 18 år. Det er ingen honnørrabatt.

Reduserer egenandelen

Nå er det forlik om budsjettet.

– Dessverre fikk vi ikke byrådspartiene med på en nedtrappingsplan, men vi reduserer egenandelen for TT-reiser permanent med 10 millioner kroner. Dermed blir det kutt i prisen, selv om det ikke blir så mye reduksjon som vi jobbet for, som ville gjort prisene for TT-reiser lik prisene for kollektivtransport, sier Siavash Mobasheri som sitter i bystyret i Oslo for Rødt.

Les også: RØDT VIL GJØRE TT-REISER MYE BILLIGERE

Forliket innebærer naturlig nok at den foreslåtte økningen i dagens TT-priser fra 64 kroner til 66 kroner for voksen og fra 32 til 33 kroner for barn ikke blir noe av. I stedet blir prisene lavere enn før.

Magnhild Sørbotten

GLAD: Magnhild Sørbotten i NHF region Oslo. (Foto: Britt Knutsdatter Arnhøy)

Jobber videre for like priser

Mobasheri ser på budsjettforliket som en delseier.

– Reduksjonen på 10 millioner vil få stor betydning for mange mennesker i 2023. Men vi er ikke fornøyde. Så lenge det er forskjell i disse prisene, er det ikke likestilling. Vi gir oss ikke, og fortsetter å jobbe for at prisene for TT-reiser skal ned på kollektivnivå. Vi vil ha med NHF og andre gode krefter i kampen, sier Mobasheri.  

Hvor mye TT-reisene ender opp med å koste etter kuttet det ble enighet om etter Rødt forslag, er ennå ikke ferdig utregnet.

– En god start

Regionleder for Norges Handikapforbund Oslo, Magnhild Sørbotten, kommenterer utfallet slik i en e-post til Handikapnytt:

– Vi er svært glade for at Rødt har klart å få byrådspartia med på ein reduksjon av TT-prisen. Vi hadde sjølsagt håpa på at Rødt skulle få byrådspartia med seg på at det ikkje skal vere dyrare å reise for dei som er utestengt frå den ordinære kollektivtrafikken, men dette er ein svært god start. NHF Oslo skal jobbe vidare for å få endå meir likheit mellom TT-pris og Ruter-pris i Oslo.


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.