Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Takknemlig: Vibeke Marøy Melstrøm takket kollegaer og mannen ta hun mottok Stolthetsprisen av styreleder Jan Kåre Stura (Foto: Stine Slettås Machlar)

Ulobas generalsekretær fikk Ulobas pris: – Kampen er blitt en livsstil

Ulobas egen generalsekretær Vibeke Marøy Melstrøm er tildelt Stolthetsprisen for 2019.

Stine Slettås Machlar
Publisert 15.06.2019 21:19

Hun var med å starte andelslaget Uloba for brukerstyrt personlig assistanse,  i 1991, og har siden den gang vært en aktivist for funksjonshemmedes rettigheter.

Lørdag 19. juni ble Vibeke Marøy Melstrøm hedret med Stolthetsprisen, som hvert år deles ut av Uloba – Independent Living Norge, i forbindelse med Stolthetsparaden.

Dette er 12. året prisen deles ut til noen som har gjort en særskilt innsats for å skape likestilling for funksjonshemmede.

I år, som i fjor, ble prisen overrakt på Independent Living-festivalens siste og mest feststemte programpost: Stolt Natt på Salt, like i sjøkanten i Oslo sentrum.

Det var en takknemlig og rørt generalsekretær som endret scenen for å ta imot prisen fra styreleder Jan Kåre Stura.

Disse er tidligere tildelt Stolthetsprisen:
  • 2018: Lars Ødegård
  • 2017: Adolf Ratzka
  • 2016: Berit Vegheim
  • 2015: Anita Elisabeth Bjørklund
  • 2014: Empo TV
  • 2013: Bente Skansgård
  • 2012: Marte Wexelsen Goksøyr
  • 2011: Stine Machlar
  • 2010: Tove Linnea Brandvik
  • 2009: Inge Husmo
  • 2008: Mari Storstein

– Tusen, tusen takk! Det er helt utrolig. Jeg begynte å ane uro når jeg ble kasta ut av styremøtet, for det er ikke hver dag jeg blir det, ler prismottakeren.

– Det er en kjempepris å få. Den betyr utrolig mye for meg. Den betyr utrolig mye som anerkjennelse av det vi jo er opptatt av alle sammen. Dette blir jo en annerkjennelse av Ulobas arbeid gjennom så mange år.

Hedret kollegaer

Fra scenen takket mottakeren også sine kollegaer og medkjempere for funksjonshemmedes rettigheter Bente Skansgård, Leif Sylling, Tone Norli og Knut Flaaum som hun startet Uloba sammen med.

– Jeg syns det er en flott dag å minnes og hedre alle de. Samtidig som vi minnes og hedres alle de som har gått foran oss og som ikke er her i dag, men som kan være med å dele denne prisen.

Styreleder Stura la vekt på Marøy Melstrøm mangeårige og brede engasjement for funksjonshemmedes rettigheter da han leste opp juryens begrunnelse.

– Det er en person som ser fremover og har gjort viktige valg som har hatt betydning for mange funksjonshemmede.

– Den som blir tildelt Stolthetsprisen i år, har hatt, og har fremdeles, betydningsfulle stillinger og verv, både nasjonalt og internasjonalt og er en av bærebjelkene i den norske funksjonshemmede-bevegelsen.

Humor og glede: Som avslutning på helgas Stolthetsfestival var komiker Rune Andersen leid inn som kveldens konferansier. Han skapte mye latter i salen (Foto: Stine Slettås Machlar)

Ikke i mål

Til Handikapnytt etter prisen er mottatt sier Vibeke Marøy Melstrøm at hun er fornøyd med hvor langt ULOBA har kommet, men at de fortsatt har langt igjen før de har sikret full  likestilling for funksjonshemmede.

– Jeg skulle gjerne mottatt en pris i dag og jublet over at vi var helt i mål, men det er vi dessverre ikke. Vi står fortsatt i kamper der vi ser at vi holder på å miste det likestillingsverktøyet BPA er.

– Så jeg må bare si til de unge i dag at de må fortsette å stå på og ikke tro at noe er gjort for en gang, men at man må jobbe for det hele tiden. For dette er en kamp som aldri vil ta slutt, sier prismottakeren.

– Blitt en livsstil

Selv lover hun å fortsette kampen.

– For meg har det å kjempe blitt en livsstil, så i en eller annen form kommer jeg alltid til å jobbe for at funksjonshemmede skal likestilles, avslutter Marøy Melstrøm.

Kjære leser 🙂

Når du er her, vil vi be deg om en liten tjeneste.

Handikapnytt.no er Norges eneste redaksjonelt uavhengige nettavis om funksjonshemmedes rettigheter, levekår og likestilling.
Vi mottar ingen pressestøtte. Og for at flest mulig skal få lese det vi skriver, har vi heller ingen betalingsmur.

Hvis du vil støtte journalistikken vår, kan du sende for eksempel 25 kroner eller et annet beløp på Vipps. Nummeret er:
526030
Du kan også bruke bankkontonummer:
8200 02 03277
Husk å merke overføringen med «Støtte til Handikapnytt».

Din støtte gjør det mulig for Norges Handikapforbund å utgi Handikapnytt fortsatt.

Tusen takk for ditt bidrag!


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.