Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Bilde av heis med rullestol-piktobram både på gulvet foran og på heisdøren.
STØRE MÅ HØRE: Heismontør Rune Larsen er sjokkert over at regjeringen vil kutte heistilskuddet. (Illustrasjonsforto: Shutterstock, NTB)

– Dropp forslaget om å droppe heistilskuddet

MENINGER: – Ser ikke regjeringen hvilken samfunnsnytte det har at eldre og funksjonshemmede kan bo lengre i sine egne boliger? undrer heismontør Rune Larsen, som oppfordrer regjeringen til å droppe forslaget om å kutte heistilskuddet.

Rune Larsen
Publisert 28.10.2022 13:18

  • Denne artikkelen er et debattinnlegg og gir uttrykk for forfatterens egne meninger.

Jonas, det var mildt sagt sjokkerende å lese nyhetsbrevet fra Handikapnytt, der det står at regjeringen din vil stoppe tilskudd til heiser i eksisterende bygg og boliger i statsbudsjettet.

Hva skjedde egentlig med valgløftene du og gjengen din kom med i valgkampen om at «nå er det vanlige folks tur?»

Etter at du kom til makta, har du vel hørt mer til fraser som «Nei, nei, gutt, dette må ta slutt» og «Støre, nå må du høre!»

Og du, Støre, nå må du høre! Et kutt i tilskudd til heiser i gamle boligblokker må bety at du og regjeringen ikke anser handikappede som vanlige folk. Dere ser ikke samfunnsnytten dette har, med at mennesker som er eldre eller funksjonshemmede kan bo lengre i sine egne boliger, i sine egne hjem.

Det er ingen skam å snu, men her trenger dere åpenbart hjelp. Både aldershjem og omsorgsboliger er mangelvare, og bygges ikke i den takt det burde. Og nå vil dere altså i tillegg gjøre det vanskeligere å legge til rette for at folk skal få bo lengre i sine egne hjem.

Hvorfor? Fordi det er for dyrt? Dette må jo være et arbeidsuhell – noen har regnet feil! Heldigvis kan regnefeil rettes opp.

Heismontør Rune Larsen foran heis

BER STØRE SNU: Heismontør Rune Larsen.

Dette må jo være et arbeidsuhell – noen har regnet feil!

Jonas, rett opp umiddelbart! For hva er for dyrt? Er det for dyrt samfunnsmessig? Hvordan måles i så fall disse summene, og opp mot hva? Hvordan har

dere egentlig brukt kalkulatoren?

Mange forventer at neste nyhetsbrev fra Handikapnytt opplyser om at dere har gjort retrett – en gladmelding til alle de helt vanlige folka som har behov for innretninger som heis i gamle boligblokker. Her er nok en utfordring du må ta på alvor, Jonas.

Dette går rett og slett ikke an!

Rune Larsen
heismontør


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.