Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

En jublende Vilde Nilsen løfter skiene over hodet.
LYKKERUS: Vilde Nilsen jublet i mål etter langrenn sprint under VM i snøsport for parautøvere på Birkebeineren Skistadion hvor hun tok sitt andre VM-gull. (Foto: Geir Olsen / NTB)

– En lykkerus jeg ikke har kjent på lenge

Vilde Nilsen (21) sikret sitt andre gull i langrenn under para-VM i Lillehammer lørdag. Birgit Skarstein røk ut i semifinalen i klassen for sittende, men også hun er superfornøyd med egen innsats i mesterskapet.

Handikapnytt
Publisert 22.01.2022 17:00

(NTB:) Tromsøjenta var raskest av alle på favorittdistansen, klassisk sprint.

Vilde Nilsen var den første norske utøveren som vant gull under mesterskapet i Lillehammer da hun vant 10 kilometer langrenn i klassisk stil.

Hun stilte som favoritt på langrennssprinten og gikk overlegent til finale i sitt semifinaleheat.

21-åringen, som til daglig bor i Lillehammer, fulgte opp med en solid seier i finalen foran Sydney Peterson fra USA og Ludmila Liasjenko fra Ukraina.

Lykkerus

Nilsen kom alene inn på oppløpet og kunne juble i lag med tilskuerne på hjemmebane.

– Det var en lykkerus jeg ikke har kjent på lenge. Det var veldig gøy. Det var fantastisk å ikke ha noen ved siden av seg på oppløpet og bare cruise inn med hele støtteapparatet og den norske heiagjengen, sa Nilsen til NRK etter løpet.

Det var fantastisk å ikke ha noen ved siden av seg på oppløpet og bare cruise inn med hele støtteapparatet og den norske heiagjengen.

Stor medaljefangst

Dermed sikret hun sitt sjette gull i VM-sammenheng, der hun står med åtte medaljer totalt.

Tre av medaljene har kommet i årets para-VM. I tillegg til gullet på 10-kilometeren, vant hun sølv på 15 kilometer fri teknikk etter å ha tapt en sekundstrid i kampen om gullet mot Liasjenko.

Nilsen innrømmer at hun sov dårlig etter sølvet og dermed ble sprintseieren ekstra spesiell.

– Det smakte nesten bedre enn hva det gjorde på 10-kilometeren. Jeg var skikkelig nervøs før starten og det var virkelig deilig å dra det i land.

Flere av Nilsens største konkurrenter kommer fra Canada, men landet stiller ikke i mesterskapet grunnet koronasituasjonen i landet.

Superfornøyd Skarstein ut i semifinalen

Birgit Skarstein kom seg videre til semifinale på sprinten i klassen for sittende utøvere i para-VM i Lillehammer, men klarte ikke å nå finalen.

Den siste motbakken ble for tung for Skarstein, som endte på 5.-plass i sitt heat i semifinalen.

– Det er jo skittungt, jeg skal innrømme det. Den bakken der er jo en av mine svakheter. Jeg er 25 kilo tyngre enn noen av mine konkurrenter, men jeg er ikke villig til å kappe av beina, så da må jeg stå i det, spøkte Skarstein til NRK etter sin semifinale.

Skarstein endte som nummer fire på åpningsdistansen 7,5 kilometer og ble nummer fem på 15 kilometer langrenn. Selv om det ikke ble medalje i denne omgang, er Skarstein strålende fornøyd med innsatsen i para-VM.

– Jeg er superfornøyd med å vise på langdistanse, mellomdistanse og sprint at jeg klarer Paralympics-kravet og ikke gjør meg bort. Det er egentlig helt sprøtt å tenke på, så kort tid etter Tokyo, sa Skarstein.

32-åringen hadde mye på hjertet etter et vellykket para-VM.

– En av mine virkelig store drømmer med det her para-VM-et på hjemmebane, er å vise hva man kan få til med det man har.

En av mine virkelig store drømmer med det her para-VM-et på hjemmebane, er å vise hva man kan få til med det man har.

Haugen i finalen

På herresiden overrasket 46 år gamle Kjartan Haugen med plass i finalen. Der ble det imidlertid for tøft å ta igjen resten av feltet og Haugen endte sist.

46-åringen var strålende fornøyd etter å ha spurtslått tyske Marco Maier i semifinalen og sikret finalebilletten.

– Det var tøft, men det gikk sånn jeg hadde håpet på. Det er skikkelig gøy, sa Haugen til NRK etter at plassen i finalen var sikret.

Thomas Oxaal stilte i klassen for synshemmede. Han røk ut i semifinalen.

Søndag er mesterskapets siste dag. Da står parallellslalåm på programmet, foruten blandet og åpen stafett i langrenn.

(©NTB)

Kjære leser 🙂

Når du er her, vil vi be deg om en liten tjeneste.

Handikapnytt.no er Norges eneste redaksjonelt uavhengige nettavis om funksjonshemmedes rettigheter, levekår og likestilling.
Vi mottar ingen pressestøtte. Og for at flest mulig skal få lese det vi skriver, har vi heller ingen betalingsmur.

Hvis du vil støtte journalistikken vår, kan du sende for eksempel 25 kroner eller et annet beløp på Vipps. Nummeret er:
526030
Du kan også bruke bankkontonummer:
8200 02 03277
Husk å merke overføringen med «Støtte til Handikapnytt».

Din støtte gjør det mulig for Norges Handikapforbund å utgi Handikapnytt fortsatt.

Tusen takk for ditt bidrag!


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.