Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Bilde av et fly fra selskapet Jet2 i lufta.
TURBULENS: Rullestolbruker Ben White ville ikke finne seg i å bli nektet å fly med Jet2 og har sendt en formell klage om diskriminering. (Foto: Colourbox)

Fallskjermhopper i rullestol ble nektet å fly uten medbrakt assistent

Fallskjermhopper, surfer og rullestolbruker Ben White skapte grundig turbulens for billigflyselskapet Jet2 da han ble nektet å fly uten å ha med egen ledsager.

Av Ivar Kvistum
Publisert 14.01.2020 21:37

Britiske Ben White har reist verden rundt for å kjøre ski, surfe, dykke og hoppe i fallskjerm.

Det var for øvrig en ulykke i den sistnevnte disiplinen som kostet ham førligheten fra livet og ned, uten at det har dempet verken aktiviteten eller reiselysten.

Og han har alltid reist alene, uten at det har bydd på problemer.

Kansellerte billetten

Ikke før han bestilte en billett på nettet med det britiske billigflyselskapet Jet2 til Genève i Sveits. Som vanlig gjorde han flyselskapet oppmerksom på at han bruker rullestol.

Men da flyselskapet oppdaget at han ikke hadde en medbrakt ledsager, kansellerte de billetten hans.

– Jeg har reist med mange ulike flyselskaper, og det er første gang jeg opplever noe slikt. Det er veldig opprørende, sier Ben White til den engelske avisen The Sun.

Det er første gang jeg opplever noe slikt. Det er veldig opprørende.

Klagde på diskriminering

White mener han ble diskriminert av Jet2, noe han ga klart uttrykk for i sosiale medier. I tillegg rettet han en formell klage der han hevdet å bli diskriminert.

På Facebook fikk han like sterk støtte som Jet2 fikk motstand.

«Sikkerhetspolicy»

Flyselskapet rykket ut og beklaget den ubehagelige opplevelsen, men hevder likevel at de bare følger europeiske og britiske regler luftfartsbestemmelser.

«Vi har en policy som krever at kunder må ha følge dersom de ikke er i stand til å evakuere flyet uten assistanse dersom en nødsituasjon skulle oppstå», uttaler selskapet til The Sun.

Jet2 legger til at «kundenes sikkerhet alltid vil ha første prioritet».


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.