Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Fikk ikke tilrettelegging fordi hun skaffet seg jobb selv

Sosionom Kristin Berg søkte og fikk ny jobb. Men hun måtte kjempe en lang kamp mot Nav for å få den tilretteleggingen hun trenger som blind arbeidstaker.

Årsaken var at Navs tilretteleggingstilskudd forutsetter nemlig at arbeidstakeren har fått jobben gjennom Nav eller gjennom et arbeidsmarked. Men Kristin Berg hadde søkt og fått jobben selv, uten hjelp fra Nav.

 – Det har nærmet vært en heltidsjobb å finne ut av dette, og jeg har lurt på om jeg bare skal gi fra meg jobben til nestemann på søkerlisten, sier Kristin Berg til Dagsavisen

Hennes kamp for tilrettelegging ble fanget opp på Stortinget, der Høyres medlemmer i arbeids- og sosialkomiteen inviterte henne og Norges Blindeforbund til et møte.

– Kristin Berg er jo et veldig godt eksempel på hva slags fremragende arbeidstakere norsk næringsliv kan gå glipp av dersom barrieren for tilrettelegging blir for høy eller komplisert, sier stortingsrepresentant Heidi Nordby Lunde til Dagsavisen.

Seksjonssjef Jan Erik Grundtjernlien hos Nav forklarer i en e-post til avisen at inkluderingstilkskudd er å anse som et arbeidsmarkedstiltak. Rammene er lagt for å hindre misbruk.

– Det betyr at de som ikke er under oppfølging fra Nav, men som har behov for arbeidsmarkedstiltak, må inngå en tilretteleggings- og oppfølgingsavtale slik at Nav kan vurdere arbeidsgivers behov for inkluderingstilkskudd i hvert enkelt tilfelle, skriver han.

Grundtjernlien viser til at Nav jobber kontinuerlig med å forbedre og forenkle ordningene. Målet er at de skal være lette å forstå og forvalte.

Les også: NAV LOVER RASKERE TILRETTELEGGING PÅ ARBEIDSPLASSEN

26.04.2021 kl. 10:58
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.