Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Flertall sier nei til lovpålagt logoped

Flertallet i helse- og omsorgskomiteen på Stortinget har vendt tommelen ned for et forslag fra SV om å gjøre logoped til en lovpålagt tjeneste i kommunene.

Forsaget ble fremmet av Nicholas Wilkinson og Karin Andersen. Wilkinson er selv rammet av afasi og har erfart hvor viktige logopeder er når man må trene opp taleevnen etter skade eller sykdom. Men mange særlig mindre kommuner mangler logopedtjeneste i dag.

Les mer om hvordan Nicholas Wilkinson lever med afasi: DA STORTINGSPOLITIKEREN VÅKNET FRA KOMA, KUNNE HAN IKKE LENGER SNAKKE

«Så lenge tjenesten ikke er lovpålagt og en skal-tjeneste, så har man ingen god oversikt over logopediske tjenester til befolkningen», argumenterer SV-representantene i forslaget.

Men i helse- og omsorgskomiteen ble Nicholas Wilkinson stående alene. Flertallet – fra Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti – valgte å lytte til en advarsel fra helse- og omsorgsminister Bent Høie om å gjøre logoped til en lovpålagt tjeneste, i hvert fall ikke nå.

Høie erkjenner at manglene i logopeddekningen finnes, men han mener det er flere forhold som må avklares først, blant annet om logopeder skal få autorisasjon i henhold til helsepersonelloven.

Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV fremmet et annet forslag om at logopedtjenestene i kommunene må styrkes.

17.02.2021 kl. 10:18
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.