Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Malepensel med farger på hvitt ark
FORSIDEKUNST: Likestillings- og mangfoldsutvalget ønsker kunstnerisk bidrag til rapporten de lager. (Foto: Freepik)

Forside-konkurranse: Ønsker kunstnerisk bidrag til NOU

Har du en kunstner i magen? Likestillings- og mangfoldsutvalget går nye veier for å finne forside til rapporten de lager.

Britt Knutsdatter Arnhøy
Publisert 21.10.2022 08:44

I 2023 skal Likestillings- og mangfoldsutvalget publisere en rapport som sier noe om hva som trengs for at barn, unge og voksne med funksjonshemning skal kunne leve gode og likestilte liv på alle samfunnsarenaer.

Kreative sjeler

Og presentasjonen er viktig. Nå lyser utvalget ut en konkurranse for å få et bilde, tegning, maleri eller annet kunstuttrykk som kan brukes som forside til rapporten, en NOU (Norges offentlige utredninger).

– Vi ønsker bidrag fra kunstnere eller andre kreative sjeler som selv har en funksjonshemning, forteller utvalgsmedlem Ingrid Thunem.

Rom for mange uttrykk

– Hvorfor gjør dere dette?

– Fordi vi ønsker å ha en forside som gjenspeileringen «Ingen ting om oss uten oss». Vi er flere funksjonshemmede i utvalget. Vi ønsker at NOU-en skal snakke på vegne av hele gruppa, og at forsiden gjenspeiler betydningen av mangfold.

Thunem representerer barn og unge i utvalget, og hun mener det er viktig at også de sikres eierskap til rapporten. Samtidig understreker hun at det er rom for mange utrykk på forsiden.

– Det viktigste er budskapet om likestilling og mangfold.

FORSIDE-KONKURRANSE: Likestillings- og mangfoldsutvalget, her ved Ingrid Thunem, vil ha kunstnerisk forside på NOU-en de lager. (Foto: Britt Knutsdatter Arnhøy)

– Ærefullt

Dessuten kan utlysningen gi folk muligheter:

– Hvis vi skal ha et samfunn for alle, er det viktig å åpne opp for kunstnere som ikke nødvendigvis har så mange arenaer. Det er også ganske ærefullt med en NOU, og det er en ordentlig premie, påpeker Ingrid Thunem.

Bidraget som vinner, får pryde forsiden av NOU-en, og kunstneren får 5000 kroner.

Thunem håper forsiden, kombinert med klarspråk og sammendrag, gjør at flere kan nyttegjøre seg av NOU-en enn vanlig.

Dette må du vite

Hvis dette er noe for deg, har du kriteriene her:

«Forsiden må illustrere rapportens budskap som er at alle mennesker er likeverdige borgere i samfunnet, men for noen av oss kreves det litt ekstra støtte for å oppnå likestilling.

Vi søker deg som selv har en funksjonsvariasjon (fysisk/kognitiv/sansemessig/psykososialt) som er kunstner eller bare liker å tegne/male.»

Bilde og grafikkens mål:

  • Bredde 190 mm x høyde135 mm

Bidrag sendes til likestillingogmangfold@kud.dep.no innen 01.12.2022

 


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.