Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Ung kvinne med rosa kjole i rullestol inni en stor turkis boks med stabler av bøker toppet med globuser
«VELG LIVET»: Agnete Brun har fotografert funksjonshemmede mennesker plassert i bokser, i Ulobas fotoprosjekt. (Foto: Agnete Brun)

Fotoutstilling på Rådhusplassen

29. april åpner Uloba fotoutstillingen «Velg livet» med Agnete Bruns bilder på Rådhusplassen i Oslo.

Helge Olav Haneseth Ramstad
Publisert 16.04.2024 13:20

Med utstillingen markerer Uloba den europeiske Independent Living-dagen, som er den 5. mai. Uloba er en del av Independent Living-bevegelsen, som jobber for funksjonshemmedes selvbestemmelse og frihet. Med utstillingen ønsker Uloba å endre samfunnets oppfatning av funksjonshemmede, og samtidig endre funksjonshemmedes oppfatning av seg selv.
«Vi har lagt vekt på individets kraft og har speilet livet til hver enkelt person i en boks. Alle mennesker er født fri. Det er samfunnskapte barrierer, holdninger og fravær av forventninger som tar fra oss funksjonshemmede  friheten vår», skriver Uloba i sin egen omtale av utstillingen.
Søndag 5. mai serverer Uloba kake til dem som kommer på utstillingen – så langt det rekker.


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.