Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Gjennomslag for BPA-aksjonistene i Gran

NHF Hadeland og andre aksjonister med assistansebehov klarte å få kommunestyret til å snu i saken om den omstridte tjenestekonsesjonen for brukerstyrt personlig assistanse i Gran kommune i Innlandet.

Striden handlet om kommunens ønske om spare penger gjennom å kutte inn på ordningen med brukerstyrt personlig assistanse (BPA) for mennesker med funksjonsnedsettelse.

Blant annet ønsket rådmannen at ordningen med driftsmidler ikke lenger skulle være beregnet som en fast prosentsats av timeprisen og stå til den enkelte vedtakseiers frie disposisjon.

I stedet ville kommunen beregne utgifter til ferie og fritid inn i de individuelle vedtakene.

Mange fryktet at dette ville legge sterke begrensninger på muligheten til å reise og leve et aktivt liv.

Les mer: STERKE PROTESTER MOT GRAN KOMMUNES NYE ASSISTANSE-ORDNING

Men et forslag Gran Bygdeliste fikk enstemmig tilslutning i kommunestyret, mens formannskapets innstilling falt.

Vedtaket innebærer at tjenestekonsesjonen utlyses på nytt, i henhold til spesifikasjonene i Norsk Standard. Det innebærer at ordningen med driftskonto blir videreført.

22.06.2021 kl. 22:19
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.