Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Portrett av Gjelsvik.
VIL INKLUDERE: Kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik (Sp) gir unntak fra utlysningsregelen. (Foto: Trond A. Isaksen, Kommunal- og distriktsdepartementet)

Nå blir det enklere for staten å bruke lønnstilskudd

Regjeringen gjør unntak fra utlysningskrav for statlige virksomheter slik at det skal bli lettere å bruke lønnstilskudd for å få blant annet funksjonshemmede i jobb.

Handikapnytt
Publisert 22.06.2022 12:28

(NTB:) Statlige virksomheter kan fra 1. juli inngå avtaler om ansettelser med lønnstilskudd i inntil to år, uten at stillingen må lyses ut.

Lønnstilskudd er et effektivt verktøy for å få personer som står utenfor arbeidslivet, inn i arbeid – og utlysningsplikten som gjelder for ledige stillinger i staten, kan være et hinder for å bruke lønnstilskudd.

Det skriver regjeringen i en pressemelding onsdag.

Lønnstilskudd uten utlysning

Derfor har regjeringen nå gjort et unntak fra hovedregelen om at ledige stillinger i staten skal kunngjøres offentlig, slik at statlige virksomheter kan inngå avtaler om ansettelser med lønnstilskudd, uten utlysning.

Unntaket fra utlysningskravet gjelder midlertidig ansettelse med lønnstilskudd i inntil to år, der det blir ansatt personer med nedsatt funksjonsevne eller som har stått utenfor arbeid, utdanning eller opplæring.

Gi flere en mulighet

– Norge mangler arbeidskraft. Samtidig står mange som kan og vil jobbe, utenfor arbeidslivet, sier kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik (Sp).

– Jeg håper dette vil gjøre det enklere for statlige virksomheter å ta i bruk kompetansen og arbeidskraften til disse personene. Det kan gi flere en mulighet til å komme seg i jobb, slik at de kan bygge opp arbeidserfaring og kompetanse.

(©NTB)


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.