Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Grande skrøt av handlingsplan for funksjonshemmede i landsstyretale

(NTB og Handikapnytt:) – At en av tre funksjonshemmede har opplevd trakassering er et helt absurd høyt tall. Vi skal ta kampen mot skammen som folk blir påført, sa Venstre-leder Trine Skei Grande da hun lørdag talte til partiets landsstyre.

Kampen for klima, mangfold og nye reformer var sentrale punkter i Grandes tale, der hun også snakket om handlingsplanen for likestilling av funksjonshemmede, som hun presenterte 3. desember i egenskap av å være kultur- og likestillingsminister.

Grande satte handlingsplanen inn i en  sammenheng med Venstres frihetsbegrep, som handler om «den lille manns kamp mot det store systemet».

– En sentral del av friheten er den enkeltes frihet til å bidra, sa Grande og viste til inkluderingsdugnadens mål om å få flere funksjonshemmede inn i arbeidslivet.

– Mangfold lønner seg på bunnlinja. Men dette handler først og fremst om den nordiske samfunnsmodellen, sa Grande.

Les mer om Grandes handlingsplan her: ORGANISASJONENE SLAKTER ETTERLENGTET HANDLINGSPLAN FOR FUNKSJONSHEMMEDE

På lørdagens landsstyremøte ble det også klart at utvalget som er satt ned for å forberede gjennomføringen av regjeringens rusreform, som vil avkriminalisere narkotikabruk, vil presentere sin rapport 19. desember.

– Vi trenger fokus på at dette er en sykdom, og at vi er et samfunn som ikke lenger tråkker på dem som ligger på gata, men behandler dem med respekt og verdighet, sier Grande til NTB.

Regjeringens rusreform innebærer avkriminalisering, men ikke legalisering av narkotikabruk. Samfunnets reaksjon på bruk og besittelse av narkotika til eget bruk skal flyttes fra politi- og justissektoren og over til behandlingssporet i helsevesenet.

Også såkalt homoterapi ble tatt opp i Grandes tale.

– Det er et grusomt ord, men likevel et ord som tilslører en enda verre praksis. Det er en praksis som ødelegger liv, sa Grande.

07.12.2019 kl. 20:52
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.