Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

PÅ HJEMMEBANE: Vilde Nilsen i forbindelse med det nasjonale medietreffet Lysgårdsbakkene hoppanlegg med de norske parautøverne i alpint, langrenn, snowboard og skiskyting foran Para-VM på Lillehammer og Hafjell. (Foto: Geir Olsen / NTB)

Gullhåp med et ess i ermet

Langrennsløper Vilde Nilsen (21) gleder seg veldig til VM i snøsport endelig setter i gang. Hun har en fordel, men samtidig gir været en utfordring.

Handikapnytt
Publisert 12.01.2022 19:23

(NTB:) Nilsen, som fylte 21 år onsdag, har nemlig vært på Lillehammer siden romjulen hvor mesterskapet arrangeres.

– Jeg har trent mye i løypa, gått hardøkter og blitt kjent med hver sving. Formen begynner å sitte nå, sier hun til NTB dagen før første konkurranse.

Hun har trent i de samme løypene i omkring halvannet år hvor rennene foregår.

– Jeg har mye erfaring der nå. Jeg tror jeg har en fordel i forhold til mine konkurrenter. Mange av dem kom i dag. Vi har mye mer erfaring, sier hun.

Jeg tror jeg har en fordel i forhold til mine konkurrenter. Mange av dem kom i dag. Vi har mye mer erfaring.

Påskeføre

Natt til torsdag er det meldt opp mot ni grader på Lillehammer. På dagtid vil gradestokken variere mellom tre og sju grader.

– Vi er litt spente. Vi har bare gått på kaldføre og har ikke testet varmskiene. Det blir spesielt å gjøre det i morgen rett før konkurranse, men vi har verdens beste smørere med oss i laget. Vi har definitivt et stort fortrinn i forhold til de andre nasjonene.

Første konkurranse for Tromsø-jenta er ti kilometer klassisk (stående og synsnedsatte) torsdag.

Nilsen fikk lineær sklerodermi da hun var åtte år. Kort fortalt ble hud, muskler og bindevev skadd i løpet av en femårsperiode. Hun er frisk i dag, men har nedsatt bevegelighet i ledd, mindre muskelmasse og utviklet beinlengdeforskjell, har hun selv forklart.

Engasjert idrettspresident

VM i snøsport for parautøvere begeistrer også idrettspresident Berit Kjøll:

– Vi gleder oss stort til et enestående verdensmesterskap i snøsport for parautøvere på Lillehammer. Dette blir det første mesterskapet som samler de fremste parautøverne fra hele verden i både alpint, langrenn, skiskyting og snowboard., sier hun til NTB.

– Jeg vil også gratulere Norges Skiforbund, Brettforbundet og Skiskytterforbundet som har samarbeidet tett og påtatt seg et felles arrangøransvar for mesterskapet. Ikke minst vil jeg takke alle sponsorer som har bidratt til å realisere dette flotte arrangementet og som jeg er sikker på vil bidra til å løfte interessen og rekrutteringen til paraidretten både nasjonalt og internasjonalt, sier Kjøll.

Les også hva skipresident Erik Røste mener om snøsport-VM: –VI GLEDER OSS TIL Å SKRIVE IDRETTSHISTORIE I NORGE

Storfint besøk

Vilde Nilsen har planer om å gå «alt» på Lillehammer. I forrige para-VM i 2019 i Canada tok hun hele fire gullmedaljer. Nå er målsettingen «i hvert fall ett VM-gull».

– Alt annet blir en bonus, sier hun.

Og første dag kan det være hun får et ord eller to med kronprins Haakon og prinsesse Märtha Louise som er på besøk på Birkebeineren skistadion. Først på dagen skal de følge utfor i Hafjell hvor de også skal dele ut premier i alle klasser for kvinner og menn.

Mesterskapet varer til 23. januar. Koronapandemien tvang fram en utsettelse sist vinter. NRK skal sende 90 timer fra snøsportfesten og har satt av 80 medarbeidere i dekningen.

Les mer: NRK VIL GJØRE PARA-VM TIL FOLKEFEST

(©NTB)

Kjære leser 🙂

Når du er her, vil vi be deg om en liten tjeneste.

Handikapnytt.no er Norges eneste redaksjonelt uavhengige nettavis om funksjonshemmedes rettigheter, levekår og likestilling.
Vi mottar ingen pressestøtte. Og for at flest mulig skal få lese det vi skriver, har vi heller ingen betalingsmur.

Hvis du vil støtte journalistikken vår, kan du sende oss for eksempel 25 kroner eller et annet beløp på Vipps. Nummeret er:
526030
Du kan også bruke bankkontonummer:
8200 02 03277
Husk å merke overføringen med «støtte til Handikapnytt».

Pengene går uavkortet til å lage Handikapnytt. Din støtte gjør det mulig for oss å fortsette arbeidet. Tusen takk for ditt bidrag.

Hilsen oss i redaksjonen


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.