Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Hareide står fast på krav om «særlig aktsomhet» for rullestoler

Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) rørte overhodet ikke bremsen da han onsdag stilte til debatt i NRK Dagsnytt 18 om den foreslåtte aktsomhetsregelen for elektriske rullestoler, som Samferdselsdepartementet har sendt på høring.

Forslaget har sammenheng med at regjeringen ønsker å øke maksfarten på elektrisk rullestol fra 10 til 15 kilometer i timen.

– Jeg har en utfordring til dere i Handikapforbundet: Synes dere det er bedre å beholde dagens fartsgrense? spurte han forbundsleder Tove Linnea Brandvik.

For det var nemlig det eneste alternativet til den nye regelen, som Brandvik har protestert kraftig mot og kalt «umyndiggjørende».

Hareide påpekte at regelen innføres fordi en elektrisk rullestol i 15 km/t på et fortau ikke er ufarlig.

– Vi vil gi rullestolbrukere større bevegelsesfrihet, men vi må også ivareta sikkerheten til de mest sårbare trafikantene på fortauet, sa han og hevdet at departementet har funnet «en veldig god løsning».

Tove Linnea Brandvik hevdet på sin side at Hareide blander sammen to helt ulike regelverk når han viste til at også sykler og elsparkesykler har et slikt aktsomhetskrav. Syklister har et slikt krav på seg fordi de er kjørende.

– Vi er ikke kjørende. Vi er gående, understreket Brandvik.

Les mer: PROVOSERT AV REGELFORSLAG: – UMYNDIGGJØRING AV RULLESTOLBRUKERE

17.06.2020 kl. 19:02
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.