Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Camilla Huggins Aase i paraglider
LUFTIG SVEV: På Ekstremsportveko hever ingen øyenbrynene om de ser en rullestolbruker i paraglider, sier politisk rådgiver Camilla Huggins Aase. (Foto: Karen Mikkelsen)

Her flyr en NHF-rådgiver

Camilla Huggins Aase liker å ha muligheten til å fly paraglider. Hun er opptatt av at alle funksjonshemmede skal kunne drive med aktivitetene de liker.

Helge Olav Haneseth Ramstad
Publisert 28.06.2024 13:53

Norges Handikapforbund har to mål med deltakelsen på Ekstremsportveko, ifølge politisk rådgiver Camilla Huggins Aase:

– Vi vil bryte ned fordommene om at funksjonshemmede ikke kan eller vil delta, og vi vil øke oppmerksomheten om aktivitetshjelpemidler for å få mer penger på bordet.

Dette prosjektet starter neste år. Da Camilla Huggins Aase besøkte Ekstremsportveko denne uka, var det for å planlegge prosjektet, samtale med mulige samarbeidspartnere og bli kjent med aktivitetene.

Ekstremsportveko har flere tilrettelagte aktiviteter, slik at også funksjonshemmede kan delta på blant annet paragliding og fallskjermhopping. NHF Vest har egen stand, og blant andre funksjonshemmede svever politisk rådgiver Camilla Huggins Aase høyt.

– Det var veldig mange rullestolbrukere der oppe. Når ekstremsportsutøvere skader seg, blir de gjerne en av oss, og ingen hever øynene over at en av oss skal opp i paraglider.

Camilla Huggins Aase beskriver Ekstremsportveko som et sted ikke bare for konkurranser, men for å prøve seg på ulike aktiviteter, nettopp for å vise at ekstremsport er for alle.

– Målet vårt er å utvide begrepet «alle» til å gjelde sånne som oss, ved hjelp av aktivitetshjelpemidler.

Aktivitetshjelpemidler er blitt et svært begrenset gode, i og med at potten på statsbudsjettet er så lav at ingen som søker senere enn januar-februar, kan regne med å få støtte til slike hjelpemidler. Norges Handikapforbund jobber for å øke potten, slik at retten til aktivitetshjelpemidler blir en reell rettighet.

Smilende Camilla Huggens Aase med hjelm og solbriller

Camilla Huggins Aase.
(Foto: Karen Mikkelsen)


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.