Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Her klatrer rullestolbruker Harald elleve etasjer rett opp

Se videoreportasjen der Harald Dannevig Riise klatrer opp den 62 meter høye fasaden på det gamle Alcatel-tårnet i Oslo – med rullestol.

Ivar Kvistum
Publisert 15.05.2017 12:31

Han minner om en edderkopp, der han henger i tauet og trekker seg systematisk opp etter armene, Harald Dannevig Riise (32) fra Bærum i Akershus.

Rullestolen er med – fastspent under ham. Det er veldig langt opp. Og etter hvert: veldig langt ned.

Det gamle Alcatel-tårnet er et landemerke i denne delen av Oslo. Nå er det under rehabilitering. Tårnet er 62 meter høyt, 11 fulle etasjer.

Lesere av Handikapnytt ble først kjent med Harald Dannevig Riise i utgave 03/16 i fjor.

Harald har på hjelm og er spent fast med flere liner og reimer. I hendene holder han en stang som han bruker til å trekke seg oppover.

SIKRING: Harald føler seg trygg og godt ivaretatt av profesjonelle fagfolk i Team Action Design. Men han innrømmer at det alltid er en liten risiko med å klatre i høyden. (Foto: Ivar Kvistum)

Der viste han hvordan han trener styrke – ikke bare for å mestre hverdagen, men også fordi han elsker å tøye grenser og presse kroppen.

Den gangen tok han pull-ups med vektbelte og rullestol. Nå har han altså tatt det til et nytt nivå.

Klikk her for å se video av hvordan Harald trener: RÅSTERK I RULLESTOL

Stuntet ble gjennomført lørdag 13. mai og ble direkte overført på VGTV.

– Jeg ville gi meg selv en skikkelig utfordring, samtidig som jeg vil være til inspirasjon for andre. Jeg vil vise at du kan ha idretts- og treningsglede uansett hvilken situasjon du er i, sier Harald Dannevig Riise til Handikapnytt.


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.