Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

VIDEO: Råsterk i rullestol

Av: Ivar Kvistum Foto: Geir Dokken
Publisert 10.06.2016 10:30

Se Harald Dannevig Riise (31) trene pullups, med rullestol og vektbelte.

Harald Dannevig Riise løfter seg selv etter armene. Om igjen og om igjen trekker han seg opp til haken hans befinner seg høyere enn jerngrepet rundt stålstangen, som befinner seg et par meter over bakken.

Prinsippet i treningsformen som kalles Calisthenics, er styrketrening med egen kroppsvekt som motstand. Brukt på riktig måte kan det være mer enn nok, uansett nivå.

Harald har cerebral parese. Beina fungerer ikke noe særlig, men overkroppen kan han trene. Og den får til gjengjeld kjørt seg. Hardt og mye.

Et tosifret antall treningstimer legger han ned hver uke. Han har lenge brukt håndsykkel, både innendørs og ute på landeveien, men utendørs calisthenics er en relativt ny lidenskap for ham.

Helst trener Harald utendørs i Tufteparken, som er et konsept for egenorganisert «street work out». Det finnes nå mer enn 100 slike parker i Norge, og gründeren Lasse Tufte er imponert over det Harald presterer med jernstengene.

– Her har jeg holdt rundt et år, men jeg har drevet med omfattende trening i lang tid. Det er viktig for at jeg skal holde meg i mental balanse, forteller han.

I Handikapnytt 03/16 kan du lese mer om Harald og treningen hans. Her kan du se videofilmen mens vi fotograferte ham i Tufteparken på Rud i Bærum.

SE FLERE VIDEOREPORTASJER FRA HANDIKAPNYTT:

VIDEO: KJENN SUGET I 200 KM/T

VIDEO: TRENING MED TUSENÅRIG TRADISJON

VIDEO: BJØRN BRUKER SEGWAY TIL Å GÅ


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.