Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Hets mot Skarstein før «Skal vi danse»

Lørdag debuterer Birgit Skarstein i «Skal vi danse» på TV2, som første rullestolbruker i programmets historie.

Nå skriver Aftenposten at den kjente idrettsutøveren og politikeren må tåle mye hets i sosiale medier for at hun stiller opp i programmet.

portrettfoto av Birgit Skarstein

(Foto: TV2)

«Om de handicappede absolutt vil danse kan de vel lage sitt eget danseprogram. Nei fysj, hvem vil se på folk i rullestol danse?» er det en som skriver, ifølge avisen.

– Jeg ser at det er en del gørr, sier Skarstein selv til Aftenposten.

Slik hun ser det, er det to typer reaksjoner som går igjen. Den ene er de som mener hun ikke passer inn i programmet fordi hun bruker rullestol.

Men så er det også dem som er nysgjerrige på hvordan hun skal løse oppgaven.

– Og det forstår jeg kjempegodt. Det handler om at de ikke har erfaring med dette her, sier hun.

Les mer om om Birgit Skarsteins tv-opptreden her: VIL KNUSE FORDOMMER SOM FØRSTE RULLESTOLBRUKER I «SKAL VI DANSE»

På Facebook kommenterer Handikapforbundets forbundsleder, Tove Linnea Brandvik, hetsen som Birgit Skarstein nå utsettes for. Hun skriver:

«Når minoriteten kommer inn på majoritetens dansegulv så dukker det opp to forutsigbare reaksjoner. 1: Hvordan skal hun få til dette da? Og 2: Æsj dette er jo dårlig gjort ovenfor majoriteten.

Birgit Skarstein tar denne oppgaven som barrierebryter og rollemodell på alvor. At det er første gang det er med en i rullestol i Skal vi danse betyr ikke at det ikke er mulig, rettferdig eller riktig… det betyr bare at det ikke er gjort før. Vi står opp mot hets og hatske meldinger i kommentarfeltene. Likestilling kommer ikke av seg selv, det krever at vi endrer adferd og holdninger.»

03.09.2020 kl. 20:29
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.