Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Hos Scandic lover de at du blir innkalt på intervju

Fra 1. januar forplikter hotellkjeden Scandic Norge seg til å kalle inn minst en funksjonshemmet kandidat til intervju dersom vedkommende opplyser om funksjonsnedsettelse i søknadsprosessen og for øvrig er kvalifisert for stillingen hun eller han søker på.

Med dette ønsker hotellkjeden å vise at den tar søkerne på alvor. Målet er å ansette flere med nedsatt funksjonsevne og vise at mangfold er en styrke i arbeidslivet.

– Vi har allerede vist at vi mener alvor når vi sier at Scandic skal bidra til et mer inkluderende arbeidsliv. Gjennom programmer som «Ringer i Vannet» og «Helt Med» har vi det siste året rekruttert mer enn 20 nye ansatte. Nå tar vi vårt arbeid et steg videre og håper at også flere bedrifter lar seg inspirere til å bidra til et mer inkluderende arbeidsliv, sier Elin Ekrol, HR-direktør Scandic Hotels Norge, i en pressemelding

Tall fra SSB viser at kun 43,9 prosent av de med nedsatt funksjonsevne er i arbeid mot 70 prosent i resten av befolkningen.

– Vi applauderer initiativet fra Scandic, og håper at deres gode eksempel vil bidra til at næringslivet både intervjuer og ansetter flere med funksjonshemninger. Det er nemlig ikke slik at nedsatt funksjonsevne automatisk betyr nedsatt arbeidsevne, sier regionkontorleder Jørgen Foss i Norges Handikapforbund Oslo, i samme pressemelding fra Scandic.

Les også: TILBYR FLERE PERSONLØFTERE OG BEDRE HOTELL-TILGJENGELIGHET

Arbeidet med tilgjengelighet for alle i Scandic startet for alvor i 2003 da hotellkjeden ansatte Magnus Berglund som tilgjengelighetsambassadør.

Berglund har gjennom mer enn 15 år utdannet hotellpersonale i å forstå hvordan man kan legge til rette for gjester med funksjonshemming.

Nå utvides fokuset til også å gjelde ansatte og et mer inkluderende arbeidsliv.

På FN-dagen for funksjonshemmede mandag fikk flere med nedsatt funksjonsevne være med å drifte Scandic Fornebu.

De skulle fylle rollene som blant annet hotelldirektør, resepsjonist og konferansevert. Og Scandic-ledelsen følte seg trygge på at hotellet var i gode hender.

– Vår målsetning er å gjøre våre hoteller tilgjengelig for alle. Dette gjelder både for våre gjester, men også for de som jobber hos oss, sier Elin Ekrol.

06.12.2018 kl. 19:31
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.