Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Oversiktsbilde av folkemengden på Universitetsplassen.
IKKE HELT SLIK: I fjor så det slik ut på Universitetsplassen i Oslo under Stolthetsparaden som er en del av Independent Living-festivalen. I år blir samlingen digital. (Arkivfoto: Ivar Kvistum)

I år blir det Independent Living-festival og stolthetsparade på Facebook

Den årlige feiringen av funksjonshemmedes likestillingskamp blir heldigital denne gangen. På den måten kan enda flere være med, lokker arrangørene.

Ivar Kvistum
Publisert 28.05.2020 09:36

Det er Uloba – Independent Living Norge som står bak Independent Living-festivalen, som arrangeres i Oslo sentrum i juni hvert år.

Foruten den tradisjonelle Stolthetsparaden byr festivalen på faglige og politiske temasamlinger, prisutdeling, fest og moro.

Arrangørene kaller festivalen for Norges største feiringa v funksjonshemmedes kamp for likestilling og frihet.

Men i år blir det altså helt annerledes, siden koronasituasjonen har gjort det umulig å gjennomføre festivalen fysisk.

Fest på Facebook

I stedet legges hele festivalen til Facebook.

– Det er selvfølgelig trist at vi ikke kan møtes og ha fysisk festival slik vi pleier, men samtidig åpner det å arrangere festivalen på nett for enda flere deltakere enn vi ellers kunne hatt, sier festivalgeneral Anneth Nielsen i en pressemelding.

– Vi vet at det er mange som gjerne ville ha deltatt på festivalen, men som av ulike årsaker ikke har mulighet til å reise til Oslo for å være med. Nå kan de delta på hele festivalen hjemmefra.

Likestillingsbrøl

Festivalen starter fredag 5. juni med Independent Living-webinaret «Det store likestillingsbrølet» klokka 12.00–14.30.

Her er noen av likestillingskampens tydeligste stemmer invitert til å innlede, og til å utfordre sentrale politikere hva de har tenkt å gjøre for å bidra til likestilling for funksjonshemmede.

Blant deltakerne er avtroppende partileder i Venstre, stortingsrepresentant og tidligere kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande, likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm og skuespiller og slampoet Sofie Frost.

Online parade

Lørdag 6. juni er det klart for Stolthetsparaden online. Mellom klokka 12 og 13 slipper appellantene til, men det er mulig å delta i den digitale paraden hele dagen.

Arrangørene oppfordrer deg til å poste et bilde av deg selv og din parole. Beste festivalbilde vil få en overraskelse i posten, lover arrangøren.

Vanligvis avsluttes Independent Living-festivalen med Stolt Natt, en fest for alle deltakerne. I år blir det i stedet quiz standup på nett fra klokka 19. lørdag 6. juni. Komiker Christer Torjussen er hyret inn som quizmaster.

Du finner mer informasjon om alle arrangementene på Ulobas Facebook-side.


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.