Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

78 millioner kroner mer til funksjonshemmede

Regjeringen legger 78 ferske millioner kroner på bordet som skal gå til tiltak for funksjonshemmede som er blitt hardt rammet av pandemien. Det skriver avisen Vårt Land.

Det er i forbindelse med framleggingen av revidert nasjonalbudsjett tirsdag 11. mai at pengene kommer på bordet. De inngår i en tiltakspakke for sårbare barn og unge.

– Kartlegginger viser at mange familier som har barn med funksjonsnedsettelser, har opplevd et fragmentert og dårligere tilbud under pandemien, sier barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) til avisen.

De 78 millionene skal ifølge Vårt Land fordeles slik:

  • 28 millioner kroner til barnehabilitering.
  • 15 millioner kroner til styrking av stimuleringsprogrammet for frivilligheten som jobber med å begrense ensomhet, bidra til nytenkning, sosialt fellesskap og økt aktivitet og teltakelse
  • 10 millioner kroner til satsing på velferdsteknologi blant barn, unge og voksne med funksjonsnedsettelser.
  • 15 millioner kroner for bedre levekår og livskvalitet til personer med funksjonsnedsettelser. 

I funksjonshemmedes organisasjoner står ikke jubelen i taket når Vårt Land innhenter reaksjoner på lekkasjen fra revidert nasjonalbudsjett.

– Tiltakene som presenteres, er i og for seg gode, selv om det ikke er de store summene som legges inn, sier Berit Therese Larsen, interessepolitisk leder for Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO).

– Vi tviler sterkt på at dette rekker for å dekke opp alt som er tapt under pandemien, sier leder Annette Jensen i Handikappede Barns Foreldreforening (HBF).

Fredag skrev Handikapnytt om en ny undersøkelse fra Velferdsforskningsinstituttet Nova som viser at familier med funksjonshemmede barn opplever provoserende avstand mellom det myndighetene sier og det de gjør. I januar i år – ett år etter at det ble slått alarm om denne gruppas situasjon første gang – sliter mange fortsatt med at tjenestetilbudet ikke fungerer.

Les mer : DRAMATISK SVIKT I TJENESTENE FOR FAMILIER MED FUNKSJONSHEMMEDE BARN

10.05.2021 kl. 12:24
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.