Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Innovasjonsmidler til hjelpemiddelgründere

Munnstyring av hjelpemidler og en stigmafri rullator: To norske bedrifter som utvikler hjelpemidler for funksjonshememde, har mottatt såkalte DIP-midler fra Design og arkitektur (DOGA).

DIP står for Designdrevet innovasjonsprobram. I år lå søknader for 110 millioner kroner fra 190 bedrifter i søkerbunken. 

Av disse passerte 20 prosjekter nåløyet og mottok støtte.

En av dem er selskapet Movu Mobility, som mottar 346 000 kroner for å utvilke en rullator uten stigma.

Mange eldre opplever dagens rullatorer som så stigmantiserende at de simpelthen unngår å bruke dem. Samtidig vil den kommende eldrebølgen gi stadig flere nordmenn mobilitetsutfordringer.

Nå ønsker Movu Mobility å skape et helt nytt produkt. Målsetningen er å fjerne stigma knyttet til rullatoren.

Sammen med industri- og servicedesigneren Trine Gedde Celius, designstudent Jon Celius og teknisk ansvarlig Thore Grüner Bjerke er selskapet i gang med et prosjekt der den langsiktige visjonen er å skape et universelt mikromobilitetskonsept som kan benyttes av alle, uavhengig av alder.

Den andre hjelpemiddelaktøren som mottar støtte, er Lipit Solutions, som mottar 435 000 kroner. 

En del personer med funksjonsnedsettelser har så lite bevegelighet i armer og hender at de strever med å bruke rullestoler, sykler og andre hjelpemidler.

Derfor satser Lipit Solutions på å utvikle hjelpemidler med munnsensor, for å styre slike hjelpemidler.

Sammen med sin eier, hjelpemiddelprodusenten RollerSafe som står bak SmartBrake-konseptet, og designbyrået Soon Design skal Son-bedriften først kartlegge behovene til personer med funksjonsnedsettelser.

I tillegg skal de også undersøke om munnsensorer i f.eks. munnbind kan være et godt verktøy for ansatte i helsesektor som trenger å bruke datautstyr samtidig som de gjerne har hendene fulle med andre oppgaver.

23.10.2020 kl. 09:58
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.