Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Ja til Moria – nei til funksjonshemmede flyktninger

Formannskapet i Senja har engasjert seg stekt for å ta imot enslige mindreårige fra Moria-leiren i Hellas og erklærer at de er klare til å bosette flere flyktninger i kommunen.

Men så sent som i juni sa kommunestyret nei til å bosette en familie på fem fra Irak – fordi de tre funksjonshemmede barna i familien er funksjonshemmet.

De tre søsknene, som alle er over 18 år gamle, bor allerede i Senja, i en privat omsorgsinstitusjon. Foreldrene deres bor i et asylmottak i Salangen, sju mil unna.

Det skriver avisen Vårt Land i dag.

Ordfører Tom-Rune Eliseussen fra Senterpartiet forklarer det slik:

– Det handler om kostander. Å bosette funksjonshemmede krever store ressurser, og så lenge statens tilskudd bare kommer de første fem årene, ser vi oss ikke i stand til å si ja til bosetting, sier han til avisen.

Senja er ikke alene. Ifølge Integrerings- og mangfoldsdirektoratet venter 16 personer med fysiske eller psykiske funksjonsnedsettelser på å bli bosatt i en kommune.

I gjennomsnitt venter flyktninger med funksjonsnedsettelser to til fire år på å bli bosatt i en kommune. Ventetiden avhenger av behovet de har for tilrettelegging i bolig, ifølge en fersk rapport.

Det finnes også et eksempel på at en person har ventet i åtte år på bosetting.

Handikapnytt har tidligere skrevet om familien Hasheem fra Syria som fikk avslag fra 220 kommuner før de til slutt fikk ja til bosetting fra Farsund kommune i Agder. Les mer: NORSKE KOMMUNER SORTERER UT FUNSKJONSHEMMEDE FLYKTNINGER

14.10.2020 kl. 08:34
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.