Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Actionbilde av Pedersen i storslalåm-løypa.
STJERNE: Jesper Saltvik Pedersen har levert et godt Paralympics. (Foto: Andy Wong/AP/ NTB)

– Jeg kan leve lenge på dette!

Også Paralympics-gullet i storslalåm får plass i Jesper Saltvik Pedersens koffert hjem til Karmøy.

Handikapnytt
Publisert 10.03.2022 09:12

(NTB:) Jesper Saltvik Pedersen forsvarte favorittstempelet og tok et nytt gull i Paralympics. Torsdag var han utilnærmelig i storslalåm.Karmøybuen deltar i klassen for sittende.

Hans største konkurrent Joreoen Kampschreur kjørte ut før Pedersen satte i gang. Ved første mellomtid hadde Pedersen økt ledelsen. Han fortsatte å øke, gjorde ingen store feil og kunne juble med en differanse ned til 2.-plassen på 3,30 sekunder.

René De Silvestro tok sølvet, mens hjemmehåpet Liang Zilu endte på bronseplass.

– Det er det jeg kanskje håpet på etter at det gikk så bra i VM, men samtidig var VM over all forventning. Å klare å gjøre det samme her er ganske kult. Jeg kan leve lenge på dette, sa Pedersen til NRK.

I VM ble det tre gull og to sølv.

Medalje i alle øvelser

Før finaleomgangen hadde Pedersen en ledelse på 1,09 sekunder til nederlandske Kampschreur, men han kjørte ut i 2. omgang. Til bronseplass var differansen hele 2,11 sekunder. Presset taklet han på imponerende vis.

Pedersen har med det medalje i alle øvelser han har deltatt i. Han startet medaljefangsten med sølv i utforkonkurransen lørdag. Deretter ble det gull i superkombinasjonen og super-G.

22-åringen kom til torsdagens konkurranse som regjerende mester fra forrige Paralympics.

Vi har gjort nesten alt rett.

Mye trening som ligger bak

– Det er mye trening som ligger bak. Vi har nok mest dager på ski av alle landslagene. Vi trener utrolig mye på de rette tingene, og vi la en veldig god plan inn mot VM og Paralympics. Vi har gjort nesten alt rett, sa Pedersen.

Fortsatt gjenstår slalåm for Pedersen under lekene i Kina. Den skal kjøres søndag.

Marcus Nilsson Grasto, som konkurrerer i stående klasse, var på 25.-plass etter første omgang. Etter 2. omgang ble fasiten 24.-plass for nordmannen. Santeri Kiiveri vant.


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.