Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Bilde av fakkeltoget i gågate.
NOK VAR NOK: Fakkeltoget som NHF og andre handikaporganisasjoner arrangerte i Fredrikstad tirsdag kveld, ble besvart to dager etter – da kommunedirektøren kunne beklage tidsbruken og bekrefte at BPA-konsesjonen er klar. (Foto: Ivar Kvistum)

Kommunedirektør beklaget tidsbruken – nå er BPA-konsesjonen klar

Etter 20 måneders ventetid og kraftig politisk trykk blir den nye konsesjonen for brukerstyrt personlig assistanse i Fredrikstad endelig lyst ut.

Av Ivar Kvistum
Publisert 08.12.2019 17:37

Tirsdag 3. desember – på FNs internasjonale dag for funksjonshemmede – gikk det fakkeltog i Fredrikstads gater med krav om at det politisk fattede vedtaket om hvordan ordningen med brukerstyrt personlig assistanse (BPA) skal forvaltes i kommunen, snart må settes ut i livet.

Les mer: USIKKERHET OM BPA KASTET SKYGGE OVER FAKKELTOG I FREDRIKSTAD

20 måneder etter at politikerne dikterte betingelsene i den nye konsesjonen som bestemmer vilkårene for private tjenestetilbydere, hadde kommunens administrasjon ennå ikke klart å få saken ut i offentligheten.

Flere av deltakerne i markeringen fryktet at det lå bevisst trenering bak, siden rådmannen i utgangspunktet ønsket en BPA-løsning som var mindre fleksibel og ville innebære mindre frihet.

Beklaget

Men i bystyret torsdag kunne kommunedirektør Nina Tangnæs Grønvold bekrefte at dokumentet endelig er klar, og vil bli offentliggjort så fort den er gjennomgått av Doffin, portalen for offentlige anskaffelser.

Det skriver Fredrikstad Blad.

Ifølge avisen beklaget kommunedirektøren tidsbruken da hun ga en redegjørelse til bystyret.

Hun innså at forsinkelsen hadde skapt utrygghet for mange, selv om hun forsinket at den enkeltes vedtak ikke er berørt.

– Til politikere og tjenestemottakere vil jeg si at jeg sterkt beklager forsinkelsen. Det er jeg personlig som har lagt saken på vent, sa hun.

Til politikere og tjenestemottakere vil jeg si at jeg sterkt beklager forsinkelsen. Det er jeg personlig som har lagt saken på vent.

Hun understreket også at anskaffelsen er utarbeidet i tråd med de politiske vedtakene som lå til grunn for saken.


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.