Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

De to sammen på slottsplassen.
AUDIENS: Direktør Astrid Nyquist (t.v.) og styreleder Tove Linnea Brandvik møtte i dag kong Harald og dronning Sonja på slottet for å motta kongeparets gratulasjoner med jubilett. (Foto: BHSS)

Kongeparet ba Beitostølen Helsesportsenter stå på for mangfoldet

Lørdag 7. november fyller Beitostølen Helsesportsenter 50 år. Dagen før dagen tok kong Harald og dronning Sonja imot direktør og styreleder for å gratulere.

Handikapnytt
Publisert 06.11.2020 18:06

Siden kongeparet selv ikke kan være til stede ved 50-årsmarkeringen til Beitostølen Helsesportsenter (BHSS) lørdag, inviterte de i stedet styreleder Tove Linnea Brandvik og direktør Astrid Nyquist til audiens på slottet.

Besøket varte i 45 minutter, og etterpå kunne styreleder Tove Linnea Brandvik fortelle om inntrykkene sine ute på slottsplassen:

– Kongen og Dronningen ga oss tydelig anerkjennelse for at vi som virksomhet ikke lener oss tilbake og venter på at noen ber oss om å gjøre noe, men i stedet tar initiativ og gjør det vi mener er riktig, sier Brandvik i en pressemelding fra BHSS.

Anerkjennelsen varmer

– Denne støtten og anerkjennelsen varmer, og er noe vi skal ta med oss i det videre arbeidet, legger hun til.

Også direktør Astrid Nyquist forteller om en god samtale:

– Kongeparet var svært rause med ros, og vi hadde en god dialog rundt aktuelle og relevante tema som samhandling, kunnskapsutveksling, praksisnær forskning og mangfold, sier hun.

BHSS
  • Beitostølen Helsesportsenter (BHSS) er en re-/habiliteringsinstitusjon innen spesialisthelsetjenesten som har avtaler med Helse Sør-Øst, Helse Vest og Helse Midt.
  • BHSS ligger i Øystre Slidre kommune i Valdres, ca. 830 m.o.h.
  • Senteret ble etablert gjennom samarbeid mellom Erling Stordahl og sentrale myndigheter, finansiert av Lions og åpnet i 1970.

Kongelige stamgjester

Kongehuset har sterke bånd til Beitostølen Helsesportsenter og Ridderrennet gjennom hele den 50-årige historien.

Det var faktisk daværende kronprins Harald som åpnet dørene til BHSS 7. november for 50 år siden.

Og representanter for kongehuset har vært gjester på senteret ved flere anledninger. Kong Harald har sågar skrevet forordet i jubileumsboka «Det muliges kunst – 50 år med Beitostølen Helsesportsenter».

Mangfold som ressurs

BHSS og Kongehuset finner hverandre i felles verdier:

– Deres tydelige fokus på «mangfold som ressurs for fellesskapet» er en rettesnor og et verdisett vi alle må sette høyt på dagsordenen, sier Nyquist.

– Kongen ga oss en oppfordring om å «holde farten opp» i de neste 50 årene og et oppdrag om å fortsette å markere oss og ta ansvar for at mangfold blir en viktig ressurs i fremtiden.

Kongen ga oss en oppfordring om å «holde farten opp» i de neste 50 årene og et oppdrag om å fortsette å markere oss og ta ansvar for at mangfold blir en viktig ressurs i fremtiden.

Annerledes jubileumsår

Jubileumsåret for Beitostølen Helsesportsenter har naturlig nok blitt annerledes enn opprinnelig planlagt. Selve 50-årsdagen i morgen skulle feires med et stort arrangementet for ansatte og eksterne gjester.

I stedet blir det digital bursdagsfeiring for ansatte i morgen, med hilsningstaler fra blant andre Erna Solberg.

Og dessuten: I dag slippes jubileumslåta «Løva» på Spotify og andre musikkstrømmetjenester.

Teksten er skrevet av Ørnulf Juvkam Dyve og låta fremføres av Gaute Lein Ausrød, begge fra det kjente Valdres-bandet Staut. Senere vil musikkvideoen slippes, trolig i forbindelse med Barnas skidag ved BHSS 21. november.

Kjære leser 🙂

Når du er her, vil vi be deg om en liten tjeneste.

Handikapnytt.no er Norges eneste redaksjonelt uavhengige nettavis om funksjonshemmedes rettigheter, levekår og likestilling.
Vi mottar ingen pressestøtte. Og for at flest mulig skal få lese det vi skriver, har vi heller ingen betalingsmur.

Hvis du vil støtte journalistikken vår, kan du sende for eksempel 25 kroner eller et annet beløp på Vipps. Nummeret er:
526030
Du kan også bruke bankkontonummer:
8200 02 03277
Husk å merke overføringen med «Støtte til Handikapnytt».

Din støtte gjør det mulig for Norges Handikapforbund å utgi Handikapnytt fortsatt.

Tusen takk for ditt bidrag!


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.