Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

RASKT KJENT: Bettina Lindgren har lært seg politikk på et år. Her er hun sammen med SV-leder Audun Lysbakken under et av de mange møtene på stortinget om pleiepenger. (Foto: Privat/SV)

Løvemamma ble ordførerkandidat for SV

Bettina Lindgren sitt politiske engasjement startet med kampen for en bedre pleiepengeordning. Drøyt et år senere er hun ordførerkandidat for Sola SV.

Av Stine Slettås Machlar
Publisert 10.02.2019 15:37

—  Mye av grunnen til at jeg går inn i politikken er at jeg er lei av å være vitne til at de som trenger det aller mest nedprioriteres i forhold til de som allerede har alt og klarer seg selv, sier Lindgren før hun fortsetter:

— Også er jeg lei av diskriminering, spesielt av syke og funksjonshemmede, men og kvinners rettigheter sånn som med abortloven. At regjeringen har en så ekstremt manglende evne til å legge til rette for syke og funksjonshemmedes som er i live og lever i samfunnet i dag. Det blir utrolig våsete da å bevare livet i magen når de i dag ikke evner å ivareta det etter fødselen.

Telefon fra Lysbakken

Akkurat dette kjenner Lindgren veldig på. Hun er mor til tre alvorlige syke barn og kjemper daglig for deres rettigheter, hjelp og behandling.

Da regjeringen endret pleiepengeordningen i 2017 engasjerte hun seg i kampen og starter blant annet snapchatkontoen «Løvemammaene» som har ført henne og flere andre mødre til mange møter på stortinget.

— Jeg har nok vært en av de som har brydd meg, men som har ikke vært så klar over at dette er noe jeg kan engasjere meg i, og en plass jeg kan bidra. Så for et år siden meldte jeg meg inn i SV, sier hun.

Les også: DISSE MØDRENE KJEMPER SOM LØVER FOR BARNAS RETT TIL ET GODT LIV

Vært medlem i et år

Det var altså ingen plan eller drøm for Bettina og bli aktiv politiker, men når muligheten bød seg klarte hun ikke å la den gå fra seg heller.

— Audun Lysbakken ringte før jul og spurte om jeg kunne tenke meg en stille på valglistene, Så ble jeg kontaktet av fylkeslederen og da tenkte jeg at nå er jeg så godt i gang så hvorfor ikke, ler Lindgren.

— Nok å ta tak i

Hun mener det er mange saker å ta tak i lokalt.

— Generelt så vil jeg jo si at min hjertesak er syke og funksjonshemmede, det at de skal ha rett til et verdig liv og delta i samfunnet på lik linje med andre. I dag er Sola en høyrestyrt kommune, så vi har mye å tak i, slår hun fast.

Kjære leser!

Vi vil gjerne be deg om en liten tjeneste. Handikapnytt.no er et nettsted uten noen form for betalingsmur. Det er fordi vi ønsker å nå ut til flest mulig med vesentlig journalistikk om funksjonshemmedes rettigheter og levekår.
Men det koster penger å lage innholdet, og vi mottar ingen pressestøtte.

Vil du hjelpe oss å finansiere journalistikken som ingen andre enn Handikapnytt lager?
Det kan du gjøre ved å vippse for eksempel 25 kroner til 526030.

Husk å velge kategorien «Kjøp og betal» i Vipps.

Pengene går uavkortet til å lage Handikapnytt. Tusen takk for ditt bidrag.

Hilsen redaksjonen

Tar av fritiden

Som mamma til tre syke barn som krever mye av hennes tid har det å gå inn i politikken krevd litt ekstra av henne og de rundt henne.

— Du må kjenne selv på at du har kapasiteten til det, fordi det vil spise av den lille fritiden eller egentiden du har. Også må du ha en partner eller et støtteapparat rundt som er villig til å stille opp fordi at du må vekk, sier hun.

– Det er likevel viktig at vi engasjerer oss for våre rettigheter og viser at vi ikke finner oss i alt. Alle kan bidra med noe, slår Lindgren fast.


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.