Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Portrettfoto av Audun Lysbakken.
VIL STOPPE KUTT: SV-leder Audun Lysbakken legger fram et forslag om å stanse kuttet som rammer uføretrygdede som blir pensjonister. (Foto: Åsmund Holien Mo, SV)

Lysbakken: – Regjeringens uføre-kutt slår beina under velferdssamfunnet

Under trontaledebatten i Stortinget torsdag vil SV legge fram et forslag om at regjeringen skal opprettholde skjermingstillegget til uføre pensjonister som regjeringen ønsker å fjerne.

Av Handikapnytt
Publisert 01.10.2019 09:29

(NTB:) Skjermingstillegget kompenserer uføre som ikke kan øke sin alderspensjon ved å stå lenger i arbeid, slik yrkesaktive kan.

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) varslet tidligere denne måneden at hun vil fjerne tillegget.

Les mer: VIL KUTTE TILLEGG FOR UFØRETRYGDEDE SOM BLIR ALDERSPENSJONISTER

Trygge ordninger

SV-leder Audun Lysbakken sier til Dagbladet at de kommer til å legge fram et representantforslag under trontaledebatten torsdag der de ber regjeringen opprettholde uføres skjerming mot levealdersjustering.

Forslaget som er sendt på høring, retter seg mot uføre født i 1954 eller senere.

– Å fjerne skjermingstillegget slår beina under selve grunnlaget for vårt velferdssamfunn, nemlig at vi har trygge ordninger som særskilt ivaretar de som er syke og eldre, sier Lysbakken til avisen.

Å fjerne skjermingstillegget slår beina under selve grunnlaget for vårt velferdssamfunn, nemlig at vi har trygge ordninger som særskilt ivaretar de som er syke og eldre.

Ropstad: – Ikke avgjort

Spørsmålet er hvordan KrF stiller seg til SVs forslag, som etter planen skal stemmes over på fredag.

Dagbladet skrev nylig om en debatt i stortingssalen for åtte år siden der KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad argumenterte sterkt for å skjerme uføre alderspensjonister fra levealdersjusteringene.

Han står for uttalelsene den dag i dag. Han understreker at forslaget om å fjerne tillegget ikke er avgjort.

– Dette er et forslag som ikke regjeringen har tatt stilling til. Det er et forslag som er sendt på høring. Når saken skal behandles i regjering, så vil jeg være tydelig på hvor KrF står, sier Ropstad til Dagbladet.

(©NTB)


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.