Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Lyttet til kritikk – tok inn en ung stemme

Ingrid Thunem er oppnevnt som ungdomsrepresentant i regjeringens nye Likeverds- og mangfoldsutvalg, som hadde sitt første møte i går.

Kultur- og likestillingsminister Abid Raja (V) sier at han valgte å supplere utvalget etter kritikk fra Norges Handikapforbunds Ungdom (NHFU), Unge funksjonshemmede. og Press – Redd Barna Ungdom.

Portrett av Ingrid Thuneum

Ingrid Thunem (Arkivfoto: Ivar Kvistum)

– Jeg har registrert at mandatet og prosessen med å sette ned utvalget har blitt møtt med kritikk. Jeg tar kritikken på alvor og jeg er derfor glad for at vi har hatt muligheten til å supplere utvalget med ungdomsrepresentanten Ingrid Thunem.

Det sier Abid Raja i en pressemelding.

Likeverdes- og mangfoldsutvalget er en del av regjeringens likeverdsreform. Det skal forestå tiltak som kan bidra til likestilling og demokratisk deltakelse for personer med funksjonsnedsettelse.

Allerede fra start fikk utvalget hard kritikk fra flere hold i funksjonshemmedes organsisasjoner, både for mandatet, måten det var oppnevnt på og hvem som deltar. Organisasjonene beskyldte regjeringen for å bryte FN-konvensjonen for funksjonshemmedes rettigheter (CRPD) i oppnevnelsen av utvalget.

– Det har vært viktig for meg at utvalget skal speile saksområdet bredt, og at medlemmene kjenner til situasjonen for personer med funksjonsnedsettelse, uttaler Raja.

Les mer: SAMLET PROTEST MOT RAJA OG RPOSTAD: LIKEVERDSUTVALGE BRYTER MED CRPD

Ingrid Thunem, den nye ungdomsrepresentanten i Likeverds- og mangfoldsutvalget, er 32 år gammel og bosatt i Tromsø. Hun er andre vararepresentant i styrt for Unge funksjonshemmede og har også vært aktiv i Norges Handikapforbunds Ungdom, der hun har ledet et prosjekt om funksjonshemmedes seksualitet.

Hun har en mastergrad i spesialpedagogikk fra universitetet i Tromsø og jobber som spesialrådgiver i BPA-selskapet Medvind Assistanse. Hun har dessuten bakgrunn som svømmer med fire verdensrekorder og medaljer fra flere internasjonale mesterskap bak seg.

Ingrid Thunem er også vararepresentant i Handikapnytts styre.

01.09.2021 kl. 09:34
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.