Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Bilde av Ibelin på date i World of Warcraft-universet
Mads Steen brukte mer og mer tid i spillet «World of Warcraft», med avataren Ibelin, de siste årene han levde. (Foto: Medieoperatørene/Euforia)

Markerer retten til å game

Ecura BPA inviterer til gratis visning av filmen «Ibelin» for å minne om at gaming er for alle.

Helge Olav Haneseth Ramstad
Publisert 15.02.2024 11:10

Filmen «Ibelin», som har ordinær kinopremiere 8. mars, handler om funksjonshemmede Mads Steen. Han fikk mange nære venner gjennom spillet «World of Warcraft».

Nå bruker en BPA-leverandør filmen til å sette gaming på dagsorden.

– I den virkelige verden blir kanskje folks inntrykk av deg farget av funksjonsnedsettelsen, men i spill er du helt fri, sier regionleder Håvard Ravn Ottesen i Ecura BPA.

Han er også styremedlem i Handikappede Barns Foreldreforening (HBF), og til kinovisningen i Oslo 26. februar er HBF spesielt invitert.

– Fordi alle barn må få være vanlige barn, sier han.

Assistanse og hjelpemidler

Håvard Ravn Ottesen beskriver flere forhold som kan gjøre det lettere for funksjonshemmede barn å drive med gaming:

– Kommunene trenger kunnskap om hva som skal til for å kunne spille. Og så er det heller ikke slik at NAV kommer løpende etter deg med hjelpemidler. Ofte må du søke støtte i et hjelpemiddelsystem med begrenset kompetanse, og NAV innvilger gaminghjelpemidler bare til personer yngre enn 26 år.

Han legger til:

– Hvis du har brukerstyrt personlig assistanse, kan du bruke copilotfunksjonen i flere spill. I spill med både bevegelse og skyting kan for eksempel du styre, mens en assistent som er rask på triggeren, kan skyte. Men det fordrer assistenter som kan spill, så man ikke blir avhengig av sine foreldre.

Mads Steen brukte mer og mer tid i spillet «World of Warcraft» de siste årene han levde, og i filmen «Ibelin» får vi både se oppveksten hans, spillverden som hans avatar Ibelin levde i og vennene han knyttet nære bånd til gjennom spillet.

– Timene Mads spilte, betydde mye for livskvaliteten hans, sier Håvard Ravn Ottesen.

Flere spesialvisninger

Dette er ikke den eneste muligheten til å se «Ibelin» utenom vanlig kinovisning. 29. februar er den internasjonale dagen for sjeldne diagnoser, og en annen BPA-leverandør, Norlandia BPA, markerer dagen med å invitere til førpremiere på Odeon kino.

NHF Sarpsborg inviterer til premierevisning 8. mars med snacks og alkoholfrie bobler. Etter kinoen arrangerer de samtale mellom Robert Steen (faren til Mads) og Robert Steen i IOGT-huset, hvor de også serverer pizza.

 


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.