Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Arild Hermstad i rullestol ved siden av to kvinner med plakaten "Gratulerer! Du har vunnet en dag som funkis"
TOK PLASS I STOLEN: MDG-leder Arild Hermstad tror en dag i rullestol vil gi viktige perspektiver som alle politikere har godt av å erfare selv. Han fikk gaven overrakt fra Suzanne Rødseth (i midten) og Anna Fryxelius i MDGs funkisnettverk. (Foto: MDG/Ane Skarvøy)

MDG-leder fikk rullestol

På landsmøtet til Miljøpartiet De Grønne (MDG) overrakte partiets funkisnettverk en rullestol til partileder Arild Hermstad og inviterte ham til å tilbringe en hel dag i stolen.

Helge Olav Haneseth Ramstad
Publisert 08.05.2024 09:10

I løpet av året skal Arild Hermstad være med funkisnettverket i MDG og tilbringe en dag på jobben i rullestol. I en pressemelding forklarer funkisnettverket det med at partilederen dermed vil kunne forstå bedre hvordan det er å leve med en funksjonsnedsettelse.

– For MDG er det viktig å fremme mangfold og inkludering av alle personer i samfunnet, og sørge for universell utforming som sikrer alle deltagelse, skriver de.

MDG holdt sitt landsmøte på Fornebu fra 3. til 5. mai. Der ble Grønt Funkisnettverk anerkjent som ett av MDGs tilknyttede nettverk, sammen med blant andre Grønt Kvinnenettverk, Grønt Mangfoldsnettverk og nettverket for Skeiv politikk, De Grønne Glitrende.

– Vi fikk også stort nok flertall til å få en fast plass i partiets landsstyre. Det er vi veldig glade for, sier Suzanne Rødseth til Handikapnytt.

Hun er funkispolitisk talsperson i MDG.

Landsmøtet behandlet ellers ingen funkispolitiske saker.

– Hvilken gjennomslagskraft har funkisnettverket i partiet?

– Vi har allerede et godt samarbeid med stortingsgruppen til MDG og vi gir innspill til det nye stortingsprogrammet som skal vedtas neste år. Det er også andre folkevalgte i MDG som har fremmet forslag i samarbeid med oss eller bedt oss om råd, svarer Suzanne Rødseth.


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.