Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

MDG vil kutte flere parkeringsplasser i Oslo sentrum

(NTB og Handikapnytt:) Miljøpartiet de Grønne ønsker å fjerne flere parkeringsplasser i sentrum av Oslo. Til tross for dystre spådommer går nemlig sentrumshandelen opp.

Under rødgrønt styre i hovedstaden har antall parkeringsplasser i sentrum av byen blitt kuttet jevnt og trutt. I fjor ble 767 offentlige parkeringsplasser fjernet.

Tall fra Oslo Handelsstandsforening som ble lagt fram i forrige uke, viste at den tradisjonelle butikkhandelen i sentrum av byen ikke har opplevd noen vesentlig tilbakegang på tross av færre parkeringsplasser. Omsetningen i sentrum av byen i 2018 gikk opp med 2,1 prosent, mens omsetningen i butikkhandel utenom sentrum gikk opp med 2,2 prosent.

Les om kampen for å bevare HC-plasser i Oslo sentrum her: FUNKSJONSHEMMEDE SLÅSS FOR PARKERING I ET BILFRITT SENTRUM

– Mange spådde gråpapir i vinduene da parkeringsplassene ble fjernet, men det har jo ikke skjedd, og dommedagsprofetiene blir jo motbevist av disse tallene som viser at handelen i sentrum klarer seg fint, sier byråd for byutvikling i Oslo, Hanna E. Marcussen (MDG), til E24

Nå ivrer miljøbyråden for å fjerne enda flere parkeringsplasser, selv om det foreløpig ikke ligger konkrete prosjekter på bordet.

– Det er mange områder i Oslo som er aktuelle for å fjerne parkeringsplasser og gjøre det mer tilpasset syklende og gående, sier Marcussen og peker på Grünerløkka og Majorstuen som eksempler.

Camilla Wilhelmsen er bystyrepolitiker for Fremskrittspartiet i Oslo. Hun er kritisk til byråd Marcussens signal om enda færre parkeringsplasser.

– Vi mener at sentrum skal være et sted for alle mennesker. Å fjerne så mange parkeringsplasser har for eksempel gjort det utfordrende for grupper med funksjonsnedsettelser og andre utfordringer, sier hun til E24.

At byrådet har økt antall HC-plasser i sentrum, er ikke tilstrekkelig, hevder hun.

– Det er svært vanskelig å få handikapp-parkering, og mange av de som trenger det, får nå ikke parkert i sentrum, sier Wilhelmsen.

12.06.2019 kl. 10:23
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.