Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Gruppen på befaring i middeladerbyen.
DEN LYSE MIDDELALDER: Prosjektleder Anne Olaisen fra Kulturetaten forteller om tiltakene de nå har fått midler til å gjennomføre i Middelalderbeltet for gjøre området tilgjengelig for alle. T.v. Stein Slyngstad (Kulturetaten), byråd EHA Tone Tellevik Dahl, Jan Tore Lindskog (Omsorgsbygg), Halvor Gaustadnes (Blindeforbundet) og Per Torgersen (EHA). (Foto: Marte Svenneby, Oslo kommune)

Nå skal middelalderen få universell utforming

Middelalderbeltet i Oslo middelalderby har fått penger til å oppgradere tilgjengeligheten til det kulturhistorisk viktige området.

Handikapnytt
Publisert 23.03.2019 18:01

Alle som forvalter kommunale bygg og uteområder kan søke om tilskudd fra Oslo kommunes tilgjengelighetsprosjekt for å gjennomføre tiltak som gjør byen mer tilgjengelig for alle.

Det er Omsorgsbygg som administrerer tilgjengelighetsprosjekt.

Av de 43 prosjektene som er tildelt midler for 2019, får Kulturetaten i overkant av fem millioner kroner for planlagte tiltak i Middelalderbeltet i Oslo middelalderby.

Det innebærer både oppgradering og tilpasning av veiene i parken og etablering av en heis.

– Dette er et av de viktigste utviklingsprosjektene i Kulturetaten. Vi skal gjøre historien tilgjengelig for alle, samtidig som vi skal ta vare på verneverdige kulturminner, sier etatsdirektør Stein Slyngstad i en pressemelding fra Omsorgsbygg Oslo KF.

En varmere by

Oslo kommune har en visjon om å være universelt utformet og tilgjengelig, slik at alle har muligheter for samfunnsdeltakelse og livsutfoldelse.

– Det er fint å være med på å realisere universell utforming av byen. Byrådets mål har hele tiden vært at Oslo skal bli en varmere by med plass til alle, så vi har blant annet økt bevilgningene til å få gjennomført tiltak som dette. I år er potten på hele 80 millioner kroner. Søknadsmengden viser at det mangler ikke på gode planer, sier byråd for eldre, helse og arbeid, Tone Tellevik Dahl, i den samme pressemeldingen.

De 80 millioner kronene kom på plass i Oslo-budsjettet etter langvarig påvirkningsarbeid fra Norges Handikapforbund region Oslo.

Budsjettvedtaket ble feiret med kakefest i organisasjonens lokaler før jul i fjor, der blant andre varaordfører Kamzy Gunaratnam og leder i bystyrets finanskomite, Frode Jacobsen var til stede.

Les mer om budsjettfeiringen her: KAKEFEST FOR BUDSJETT-SEIER

Diskrete, men viktige tiltak

Halvor Gaustadnes fra Norges Blindeforbund bruker rullestol. Han er svært kulturhistorisk interessert, og er svært fornøyd med at nettopp denne parken blir tilrettelagt for alle.

– Det er veldig bra at tilskuddene til universell utforming økes. Historien skal også være tilgjengelig for alle, og dette er et kulturhistorisk knutepunkt som har stor allmenn interesse, fastslår han i pressemeldingen.

Historien skal også være tilgjengelig for alle, og dette er et kulturhistorisk knutepunkt som har stor allmenn interesse.

Han får støtte av Anne Olaisen i Kulturetaten, som er prosjektleder for gjennomføringen av tiltakene.

– Det er en utfordring når vi skal utvikle historiske steder som dette. Men når alle gode krefter samarbeider, får vi også mest igjen for pengene. Målet er at tiltakene her ikke skal være prangende. De skal bli en diskret del av parken, men gjør samtidig at flere kan benytte den, sier hun.

Tilgjengelig og aldersvennlig

Jan Tore Lindskog er prosjektleder for tilgjengelighetsprosjektet, som er plassert i Omsorgsbygg. En viktig oppgave har vært å sørge for god spredning både på type formål og geografi.

– Vi har tildelt midler til barnehager, skoler, sykehjem, nærområder, badeplasser. At det gjennomføres så mange gode tiltak gjør alt enklere for alle, og slike tiltak bidrar i tillegg til at byen blir mer aldersvennlig, sier Lindskog.


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.