Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Deltakerne på samlingen samlet utenfor Olympiatoppen.
STORSATSING: Norsk idrett står samlet bak det som trolig er tidenes parasatsing. Dobling av antall medaljer i Paralympics innen åtte år er målet. I dag var 11 særforbund, Olympiatoppen og NIF samlet til kickoff på Olympiatoppen. (Foto: Geir Owe Fredheim / Idrettsforbundet)

Nå vil idretten ha dobbelt så mange paralympiske medaljekandidater

Seks millioner kroner er satt av til det som kalles tidenes satsing på paraidrett i Norge.

Av Ivar Kvistum
Publisert 04.06.2019 20:51

35 fagpersoner innen paraidretten fra hele 11 særforbund, Olympiatoppen og Norges idrettsforbund var samlet til kickoff for det som idretten selv mener er tidenes parasatsing i Norge.

– Det overordnede målet er å doble antall medaljekandidater i Paralympiske leker i løpet av åtte år, sier Olympiatoppens Cato Zahl Pedersen i en pressemelding fra Norges idrettsforbund.

I samarbeid med Stiftelsen VI er det satt av seks millioner kroner årlig til langsiktige prosjekter for å utvikle flere parautøvere til internasjonalt toppnivå.

Seks millioner

Totalt 11 særforbundsprosjekter, rettet mot syns- og bevegelseshemmede, er plukket ut til å få 6 millioner kroner årlig de neste fire årene.  

– Søknadsprosessen fra særforbundene viser at det er en betydelig økt iver etter å skape et løft for paralympisk rekruttering og utvikling. 16 særforbund søkte, og vi har landet på videre samarbeid med elleve idretter, sier prosjektleder Elisabeth Eyde i Olympiatoppen  

Følgende forbund og idretter har underskrevet samarbeidsavtale og er tildelt prosjektmidler: langrenn, alpint, snowboard, skiskyting, svømming, bordtennis og roing. I tillegg skal det inngås avtaler med friidrett, skyting, paraishockey og sykkel.

Prosjektenes arbeidsmål er å rekruttere og utvikle flere unge parautøvere til høyeste internasjonale nivå gjennom tettere samarbeid med klubber, fagkonsulenter og Olympiatoppen ute i regionene.

Trigge mer aktivitet

– Målet er å trigge ungdommer som ønsker å være aktive til å bli enda mer aktive, rekruttere flere med medfødt funksjonshemning gjennom tett samarbeid med skoler, kommuner og rehabiliteringsinstitusjoner, og hjelpe nyskadde inn i idretten, både de som tidligere har vært aktive, men også nyskadde som ønsker å starte med idrett, sier Cato Zahl Pedersen.

Han er glad for samarbeidet med Stiftelsen VI.

– Vi ser på dette samarbeidet som en fantastisk mulighet for å få et gjennombrudd for rekrutteringen og utvikling av paratoppidretten. Den økte oppmerksomheten som allerede er skapt, gir et moment som vi vil bruke til økt satsing og styrking av klubber som tilrettelegger for målrettet daglig treningsaktivitet i fellesskap for parautøvere, sier Cato Zahl Pedersen.

Raske resultater

Nå håper han å se resultater ganske raskt.

– Det som blir viktig for oss, er at vi allerede i løpet av et års tid vil se en tilvekst av nye utøvere i de ulike idrettene, sier Cato Zahl Pedersen.


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.