Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

New York Times roser Jan Grues bok

Professor og forfatter Jan Grues prisbelønnede og kritikerroste bok «Jeg lever et liv som ligner deres» er nå oversatt til engelsk og utgitt i USA. Og der har den høstet lovord i storavisen New York Times.

Anmelderen Dwight Garner skriver at Grue har skrevet en «strålende bok som langsomt blir varm i hendene dine». Han vurderer boka i sammenheng med to andre utgivelser som også kretser rundt temaer som sykdom, diagnoser og funksjonsnedsettelser. Alle tre «har mye å si om lengsel, smerte, depresjon, skam og usannsynlige kilder til glede».

I boken skriver Jan Grue selvbiografisk om sitt eget liv som rullestolbruker og funksjonshemmet. For utgivelsen er han tidligere tildelt Kritikerprisen og nominert til Nordisk Råds litteraturpris. Nylig ble han tildelt Fritt Ords Pris sammen med forfatterkollegaene Bjørn Hatterud og Olaug Nilssen.

Les mer om Jan Grues bok: – JEG SKRIVER OM Å VÆRE KROPPSLIG SÅRBAR. DET ER NOE ALLE KJENNER PÅ

09.08.2021 kl. 16:02
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.