Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Tonje Brenna og Tove Linnea Brandvik i NHFs lokaler
Tonje Brenna og Tove Linnea Brandvik på vei inn til møte med NHF, ungdomsorganisasjonen NHFU og NHF-datterselskapene InClue og Ekskurs.

NHF ga råd til arbeidsministeren

Arbeidsminister Tonje Brenna har vært tydelig på at hun ønsker å få flere ut i jobb. Norges Handikapforbund har nå gitt henne noen av sine tips til hvordan hun kan få det til.

Helge Olav Haneseth Ramstad
Publisert 18.01.2024 09:58

«Kjære Tonje Brenna

Ditt ønske er at flere kommer inn i jobb.

Du skal få skikkelig god og sterk kaffe på kontoret mitt mens vi tar praten om hvordan vi får flere inn i arbeid.»

Dette skrev forbundsleder Tove Linnea Brandvik i Norges Handikapforbund på sin facebookside i oktober i fjor, like etter at Tonje Brenna tiltrådte som arbeidsminister og hadde snakket om at det var viktig å få flere ut i arbeid.

Denne uka kom kaffegjesten til NHF-kontoret.

Tove Linnea Brandvik hadde med seg representanter for forbundets arbeidslivssatsinger; rekrutterings- og kompetansehuset InClue og rådgivningsselskapet Ekskurs.

– Tonje Brenna syntes dette var gode konsepter og var interessert i å lære mer, sier daglig leder Ola Harald Svenning i Ekskurs.

Tonje Brenna var interessert i konkrete innspill til hva hun som statsråd kan bidra med, og InClues daglige leder Tor Andreas Bremnes vil gi disse utfordringene:

– Skal man ha et mangfoldig arbeidsliv, må man ha mangfoldskrav inn i stillingene, slik at man blir best kvalifisert ved å representere et mangfold. Og så vil jeg sette spørsmål ved definisjonen av kompetanse; teller for eksempel erfaring med arbeidsledelse i en assistanseordning som kompetanse i henhold til kvalifikasjonskravets definisjon, eller blindes evne til å kartlegge fallgruver og rullestolbrukeres evne til å planlegge for ting som kan gå galt?

Norges Handikapforbunds Ungdom (NHFU) deltok også på møtet og understreket hvor viktig det er med lik mulighet til utdanning, for at flere funksjonshemmede skal kunne jobbe.

 


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.