Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

NHO-topp kritiserer innstramning i arbeidsavklaring

– Å gjøre kutt i AAP-ordningen når man ikke har et system som fungerer, er feil medisin. Det som trengs er flere tiltaksplasser, tettere individuell oppfølging og at det gjøres en god arbeidsevnevurdering av Nav raskt.

Det sier Kenneth Stien, direktør i NHO Arbeid og inkludering. I et intervju med nettstedet FriFagbevegelse krever han at regjeringen tar grep og løser krisen som innstramningene i reglene for arbeidsavklaringspenger har skapt.

– De som står i fare for å miste ytelsen, blir mest opptatt av å få endene til å møtes. Da blir det vanskeligere å komme seg gjennom et tiltak. I stedet for å bruke pisk, må man bruke tid på den enkelte og gi folk troen på at det er mulig å få seg en jobb, sier Stien.

NHO Arbeid og inkludering er en interesseorganisasjon for 115 inkluderingsbedrifter. I fjor ble over 10.000 personer ansatt i ordinære bedrifter etter å ha vært på tiltak i disse bedriftene.

Tallet er rekordhøyt, men Stien mener likevel at flere kunne fått hjelp om regjeringen hadde ført en annen politikk.

– Altfor mange føres unødvendig over på uføretrygd og sosialhjelp i stedet for å hjelpes inn i jobb med arbeidsrettede tiltak som virker. Den trenden må snus, sier Kenneth Stien i intervjuet.

Les også: HARDKJØR I STORTINGET OM AAP

09.08.2019 kl. 10:44
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.