Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

EVENTYRET ER UTE: Canada ble for sterke for Mia Sveberg, Jostein Stordahl og resten av det norske laget. (Foto: Dita Alangkara/AP/NTB)

Norges curlinglag ute av konkurransen

Canada sto i veien for semifinaleplassen for det norske laget, og de flyttet seg ikke.

Handikapnytt
Publisert 10.03.2022 09:23

(NTB:) De norske rullestolcurlerne tapte sin siste kamp i Paralympics 6-7 for Canada. Dermed blir det ingen plass i semifinalen for det norske laget.

I første omgang hadde Norge siste stein og gode muligheter til å ta to poeng, men det ble med det ene. Lagene vant annenhver omgang med ett poeng fram til den femte.

Da tok Norge tre poeng, ledet 5-2 og så ut til å festet grepet om kampen. I den sjette tok Canada med seg to poeng, og i den siste ble det tre poeng til canadierne.

Dermed er fasiten etter endt mesterskap fire seiere og seks tap for Norge.

Bra, men ujevnt

– De startet turneringen bra, men har spilt for ujevnt, sier NRKs ekspertkommentator Pia Trulsen om innsatsen.

Norge trengte å vinne for å ha en sjanse til å nå semifinaleplassen, men laget var også avhengig av utfallet i andre kamper for å kunne ta seg videre.

Canada er med seier videre til semifinalen. Det samme er Sverige og Kina, mens det fjerde laget i skrivende stund ikke er klart.

Laget

Det norske landslaget i rullestolcurling har bestått av skip Jostein Stordahl, viseskip Ole Fredrik Syversen, Geir Arne Skogstad, lead Sissel Løchen, samt Mia Larsen Sveberg. 

Stordahl, Syversen og Løchen kan vise til en sølvmedalje fra Paralympics 2018. 


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.